Ако парите не стигат за агнешко, поне една дроб сарма да сложим за Великден – рецептата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:43 / 02.04.2024
6255
Цените на агнешкото тази година ще бъдат непосилни за голяма част от българите. От друга страна, традицията за Великден повелява на трапезата ни да присъства вкусното месце. Ако не купим агънце, то поне можем да си направим дроб сарма. На страницата на специализирания сайт gotvach.bg откриваме рецептата за Празнична дроб сарма.

Необходими продукти:

– агнешки комплект - около 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)

– ориз - 1 ч.ч.

– червен пипер - 1 с.л.

– зелен лук - 2 връзки

– лук - 2 глави стар

– олио - 3 с.л.

– джоджен - 1 връзка

– магданоз - 1 връзка

– вода

– сол на вкус

За заливката

– яйца - 3 бр.

– кисело мляко - 200 г

– сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризът стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете до златисто.

Виж коментарите (0)

Още по темата (197):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
11.05.2024 Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
Още новини от Любопитни новини:
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
Мария Бакалова загуби близък човек: Ще ни липсваш, обичам те!
Асеновградският бизнесмен изненада Катрин Тасева за рождения й де...
Практични съвети за шофирането в зимни условия
Виждала е Светия отец, но докъде ще стигне в играта?
Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).