Ако зелето стане горчиво, какво да правим с него?
Много домакини предпочитат да не купуват кисело зеле от магазина, а да го приготвят сами. Домашният продукт е и по-вкусен, и по-качествен. Можете да се насладите на вкуса му дори до пролетта. Но въпреки предимствата си, домашното кисело зеле има и един недостатък - често става горчиво на вкус.
В случая не е необходимо да го изхвърляте, защото има начин да неутрализирате горчивината с правилните съставки.
Как да неутрализираме горчивината на киселото зеле?
Горчивината на киселото зеле се премахва с нерафинирано масло. Добавете 2-3 супени лъжици олио, леко поръсете със захар и накрая добавете пресен копър. Зелето трябва да престои известно време и след това можете да го овкусите. Няма да остане и следа от горчивина. Горчивината се появява, когато зелето не е пробито с дървена пръчка по време на мариноването. Въглеродният диоксид променя вкуса му към по-лошо, пише "Аctualno.com".