Албумът "Пловдивските кметове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:48 / 01.03.2006
1553
“Пловдивските кметове” е албум, който няма аналог в Пловдив, а и в страната ни.

Авторите Георги Райчевски и Петко З. Петков са събрали биографиите на 59-те пловдивски кмета от Освобождението на България до днес.

Изданието е съставено въз основа на проучвания както на документи, така и на публикации в периодичния печат. То коригира много неточности на досегашните откъслечни справки, първата и най-популярната от които е направена от известния изследовател на историята на града д-р Васил Пеев. Оценявайки по достойнство неговия труд, авторите предлагат изданието като продължение на усилията в тази насока, с което се изясняват малко известни моменти в работата на пловдивската общинска администрация, респ. в летописа на Пловдив.

“Празнотите, които ще откриете, да не ви изненадват, пишущият апелира към всички, които обичат хубавия Пловдив, да се опитат да съберат данни, за да бъдат попълнени тези празноти, но нека вложим амбиция да дадем на града една макар и кратка вярна история, която ще осветлява изминатия път и от която ще черпят данни утрешните й управници”. С този цитат на д-р Васил Пеев от “Пловдивската градска община” започва изданието.

Албумът съдържа множество снимки, онагледяващи най-характерните моменти от времето, в което са управлявали различните кметове.

Книгата издава “Агенция Седем Д”ООД с изключителното съдействие на г-н Мимо Райчев и Движение “Пловдив завинаги”.

Чрез Община Пловдив Албума може да ползват посетителите на пловдивски училищни библиотеки и читалища. Книгата ще се продава в пловдивските книжарници. Авторите продължават проучванията по темата “История на Пловдивската община”.

Албумът бе представен официално вчера.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).