ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Андре Токев: Правех бургери малко нелегално | ||||||
| ||||||
"Идеята на книгата ми е да мотивирам хората, които понякога не виждат път напред и не виждат светлина в тунела", обясни Андре Токев пред БНТ. Миналата година той бе заловен да шофира под въздействието на алкохол и прекара известно време в затвора. "Трябва да си поставяме цели и да постигаме мечтите си. Има си определените трудности и затова трябва да продължим. Това ни изгражда като хора. Никога не съм се отказвал и отчайвал. Има задачи за решаване по пътя, който вървим. Всеки е собствен герой в историята си и не трябва да го забравя, за да постигне целите си. Животът е едно уравнение и трябва да го решим правилно", подчертава готвачът. Допълва, че книгата му е без рецепти, защото в нея говори за това, че трябва да преживяваме моменти, които ни правят по-силни. "Най-важното е да имаш емоции, които да преживяваш. В най-трудните моменти трябва да съумееш да създадеш позитивна емоция. Професията за мен е удоволствие. Но човек трябва да мине през такива периоди, за да осъзнае по-добре какво се случва", споделя Токев. Според него в тежки моменти хората обичат да знаят и да говорят за някой успял, който е сгрешил. "Пътят е труден, не е толкова лесен. Времето в затвора ми се отрази добре, отидох там осъзнато, там разбрах целия си живот и видях къде съм допуснал грешки. Трябва да осъзнаем постъпките си. Имах време да мисля и да чета много книги, да мисля за бъдещето. Аз винаги гледам напред. Човек не трябва да спира като бръмбар по гръб. В затвора не ме интересуваше кой какво е направил, а човекът, който стои срещу мен. Не трябва да категоризираме хората." Най-хубавото нещо, което е готвил Токев в затвора, е ребърца от прасе, което са получавали трудно. "Зарадвах се, когато видях прасето, защото отдавна не бях правил. Отделях ребърцата, мариновах ги. Правех и бургери малко нелегално, защото нямахме право да използваме мая и аз правех содени питки, сам правех и киселите краставички, за да се получи", спомня си развълнуван той. Той разказа, че е осъзнал грешките си и продължава смело напред. |
Още по темата: | общо новини по темата: 43 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
"УниКредит Булбанк" изпрати съобщение до клиентите си
13:29 / 27.12.2024
Страховитите предсказания на AI Ванга за 2025-та
14:53 / 28.12.2024
Скъпотията във Велинград достигна нови висоти
10:50 / 28.12.2024
Закъсали електрически автомобили блокираха пътя за Арахова
12:44 / 27.12.2024
Най-после радост в семейството на Брус Уилис
15:00 / 28.12.2024
Държавата иска да спаси един от най-големите заводи край Пловдив
16:20 / 27.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета