ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни хрумки!
©
На 18 септември частично лунно затъмнение наблюдавахме от територията на България. От астрологично гледище то обаче отвори сложен период, наричан коридор на затъмненията. Той ще бъде затворен със слънчевото затъмнение на 2 октомври. На 22 септември пък настъпва есента, като тези моменти, както и затъмненията, се използват от дълбока древност за прогнозиране на бъдещето.

За актуалните астротенденции и какво ни готви хороскопът на есента вижте прогнозата астролога Мира Кунева пред "Телеграф". 

- Г-жо Кунева, на 22 септември настъпи астрономическата есен. Откога датира традицията да се гадае бъдещето по подредбата на небесните тела?

- Традицията е много древна от времената на вавилонци и шумери. На равноденствията и слънцестоенията, ознаменуващи старта на сезоните, се е изготвяла карта, по която са се разчитали определени събития. Когато говорим за древната астрология, новата година според нея е започвала на 21 март. Защото тогава Слънцето е в нулевия градус на Овен, след което започва разходката си по зодиакалния кръг.

- Какво вещае хороскопът на есента за България?

- Той е в много неустановено състояние. Лятото беше изключително непредсказуемо и стресово заради Уран. Непрестанно се случваха някакви външни събития, над които нямахме контрол. Целият септември също ще бъде доста непредвидим за всички в България. Ще изобилстват неочаквани събития, които ще следват едно след друго и ще разбутват едно или друго нещо в държавата. Като цяло далеч по-добри влияния ще имаме през октомври.

Но най-интересното за сезона е едно рядко събитие – транссатурновите (външни) планети Нептун, Плутон и Уран образуват конфигурацията бисекстил. Тези планети не работят с отделните личности, а с колективната психика и съзнание. Те натрупват там някакви неведоми за нас енергии, които впоследствие отключват големи промени в обществата. Най-интересното е, че този бисекстил ще продължи да действа и през лятото на 2025 година, а трите планети тогава ще са в различни знаци. Това предполага, че 2025-2026 година в световен план ще има много големи промени в съзнанието на хората, в техните психика и нагласи, мироглед и желания.

- В по-близкото бъдеще кои астрознаци ще са в добри позиции през новия есенен сезон?

- В най-добри позиции ще бъдат представителите на въздушните знаци – Везни и Водолей. Близнаците можем да сложим по средата, тъй като Сатурн им прави трудни аспекти, докато Юпитер ще им носи възможности. 

- А кои ще трябва да плуват срещу течението, така да се каже?

- По-труден се очертава периодът за подвижните астрологични знаци – Дева, Стрелец и Риби.

- Освен миговете на новите сезони, според астрологията затъмненията също дават информация за настоящето и бъдещето ни. Вие какво разчитате в лунното затъмнение от тази седмица?

- Затъмненията като цяло ни влияят до няколко месеца напред в бъдещето. Зависи колко секунди трае самото явление, толкова седмици напред е неговото влияние.

Лунното затъмнение от тази седмица е с много динамична картина. На небето слънцето прави тригон с Уран, опозиция с Нептун. Има много други аспекти - между Меркурий и Сатурн например. Такива динамични картини обикновено не предполагат да се страхуваме от събитието, а че трябва доста дейно да използваме ситуациите, които ще ни отвори то в следващите седмици. Така че затъмнението отключва шансове, с едно условие – не е желателно да действаме в самия му ден и до 2-3 дни след настъпването му.

- В обществено-политически план предстои предизборна кампания и седми по ред предсрочни избори. Тези процеси нали също ще са орисани от двете затъмнения - лунното и слънчевото след него, какво да очакваме?

- Затъмненията по принцип винаги носят непредсказуемост и преобръщане на ситуации. А сега от 18 септември, откакто мина лунното затъмнение, до 2 октомври (слънчевото) се образува т.нар. коридор на затъмненията. В него могат да излязат някакви скрити факти, защото лунното затъмнение предизвиква илюминация – осветляване на скрити неща. А пък слънчевото винаги борави с лидерите на една държава или партия, и когато то удари – генерира събития, които често коренно променят дадената ситуация.

Сега лунното затъмнение, понеже е с Нептун, ще създаде много условия за скандали, измами и дискредитации, за по-скрити и кални неща, които точно сега като информация ще излязат на светло.

- А как тълкувате факта, че септемврийското затъмнение е единственото видимо от територията на България за 2024 г.?

- Това означава, че ще бъде много важно за нас. Защото едно затъмнение може да е много страшно, имаше такива през последните години, но ако то не се вижда от територията на България, неговите последствия са слаби за нас. В случая обаче не е така и това затъмнение може да се окаже важно за страната и за всички нас в зависимост от индивидуалния хороскоп на всеки човек, разбира се.

- Кои астрознаци ще бъдат засегнати?

- Най-силно Дева и Риби. При тях може да има по-големи събития в следващите два-три месеца, да вземат някакви по-съдбоносни решения за своята кариера или въобще за живота си.

- Какви са подводните камъни, от които да се пазим?

- По-негативните последици могат да дойдат по линия на Нептун. Той носи риск от заблуди, измами, погрешни схващания. Добрата му страна тук е, че той отключва изобилна духовна енергия и който се занимава с такива практики, ще напредне или ще получи Свише визии за бъдещето. Дава ни се възможност още да си създадем някакви мисъл форми какво искаме добро да ни се случи, как искаме в бъдещето да реализираме свои проекти. Което да се материализира наистина в даден момент.

- В здравословен план как ще се отрази на българите космическата сянка?

- Затъмнението е в Риби и Дева, а тези знаци са много свързани с нашето здраве: кръв, имунна система, микробиом. Хубаво е хората да вземат някакви мерки, да се детоксикират, да не прекаляват с храната около събитието. Но едно затъмнение не може да ни разболее, по-скоро някакъв дискомфорт може да ни създаде в рамките на няколко дни. Има обаче вероятност да ни сигнализира, като излезе някакъв проблем, но неговата предистория ще е много преди това.

- До следващото затъмнение през октомври ще се намираме в коридор на затъмненията. Какво е характерно за този период от две седмици?

- Затъмненията са важни за отделния човек, ако засягат важни планети или ъгли от личния му хороскоп. Но в най-общ план е хубаво да избягваме спонтанните и крайни решения. Защото, когато свършат затъмненията, започваме да се чудим сами на себе си защо точно това сме го решили. Така че нека да се действа, да се създават и планират проекти, но за финалните решения да се изчака периода след 2 октомври. А дотогава например да не напускаме работа, защото сме много изнервени, а не сме си подсигурили друга, да не се развеждаме, да не се оперираме, защото сега ни е хрумнало. Тук не говорим за хирургичните интервенции по спешност, разбира се.

- Или някой да реши да си смени пола, както стана модерно?

- Да, ей такива хрумки са нежелателни. Те ще се дължат на факта, че затъмнението е засегнало хороскопа ни и сега някой се чувства адски некомфортно.

- Поредните предсрочни парламентарни избори са на 27 октомври, виждате ли светлина в тази безпътица?

- В края на този месец докъм 10 ноември има една много хубава астроситуация. Тя дава добра възможност да се състави някакво работещо правителство.  

- Астролози на Запад следят изкъсо съдбата и хороскопа на Доналд Тръмп, който оцеля във втори опит за покушение. Както е тръгнало, да не се окаже вярна тук поговорката - веднъж стомна за вода, втори път и на третия път да се счупи...?

- При първия опит за покушение направих едно изследване на хороскопа му. Тогава той имаше Уран и Марс в труден аспект и за мен това си беше напълно истински атентат. Сега Уран, който стана ретрограден на 1 септември, тръгна на обратно и отново направи напрегнат аспект към Марс в неговия хороскоп. Всъщност се получава едно повторение на ситуацията през юли, но тогава бе и по-опасно, тъй като и Марс участваше в транзита.

Тези две планети винаги показват опасност от насилие и оръжия. Можем да отбележим, че следващата пролет между март-април Тръмп ще има още един такъв опасен аспект. Така че съвсем не е отминала опасността от насилствено отнемане на живота му.


Още по темата: общо новини по темата: 708
23.09.2024 Енергията на този лунен ден е много силна
23.09.2024 Какво очаква седем зодии през новата седмица?
22.09.2024 Денят за всеки според зодията
21.09.2024 Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
21.09.2024 Предизвикателства пред зодиите есента
20.09.2024 Птичето на любовта каца на рамото на три зодии
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Проблеми с автобусите между Пловдив и София
Международен технически панаир 2024
Борба за почистването на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: