ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Барман: Оказва се, че ледът е една от най-важните съставки
Автор: ИА Фокус 22:00 / 31.07.2023Коментари (0)1492
©
Сега е модерно да имаш много качествен лед. В последните години се оказва, че ледът е може би от една най-важните съставки в коктейла. Помага да се съхрани напитката и съответно да се разводни бързо. Това каза Стоян Шопов, собственик на емблематичния бар "Оскар бар", в предаването "Животът на фокус" по Радио "Фокус".

"Като всяко едно момче, сблъсквайки се с реалността на живота и училище и стоейки пред него за това какво да правя, попаднах на едно предаване по една българска телевизия и бяха поканили бармани. Това много ми хареса. Не се бях замислял, че изобщо някога може да работя нещо като барманство поради простия факт, че аз не консумирам алкохол", сподели той.

Шопов сподели, че в началото е инвестирал всичките си средства в себеусъвършенстване на уменията си. Той е преминавал през обучения, пътувал е по света и е посещавал семинари. 

"Лека-полека започнах да експериментирам. Намерих едно място, което беше прекрасно - с много добри бармани. Започнах да чета книги, да ходя на семинари и курсове. Първите няколко години парите, които изкарвах, ги вкарвах в обучения, за да си купя някои по-различни неща като шейкър, чаша, да си платя някой курс, да пътувам извън България. С времето това се подобри", каза още той.

Шопов разказа и за част от популярните трендове в българската бар култура и за това какви коктейли са били предпочитани от клиентите през годините. 

В началото на моята кариера беше много интересно време, защото беше епохата на т. нар. "Диско коктейли" - коктейлите в големи чаши, с чадърчета, шарени сламки, различни слотове (бел. от ред. - тоест цветове).

Лека-полека това цялото значение започна да се канализира - да обръщаме повече внимание на това какво пием в чашата, какъв е алкохолът, колко е качествен, различни видове коктейли започнаха да навлизат в България. Преди си пиеха само текила, после имаше период, в който започнаха да се пият по-изтънчени коктейли, след това вече се канализираха нещата от рода на по-простичките коктейли, но с по-качествени съставки и да се направят по-бързичко. Един сложен коктейл му трябват 4-5 минутки, а крайният клиент иска хем да му е вкусно, хем да му е бързо", обясни той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Строят надлез над жп линията на Ягодовско шосе
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: