ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Бил Гейтс: Ще им нова глобална пандемия през следващите 25 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 13.09.2024Коментари (4)1642
©
Милиардерът филантроп Бил Гейтс прекара последните няколко десетилетия, предупреждавайки широката общественост за зловещи проблеми, от предстоящи "климатични бедствия“ до опустошителни кибератаки.

Две потенциални катастрофи предизвикват най-голяма загриженост у Гейтс.

"Много вълнения“ в днешния свят може да предизвикат "голяма война“, казва той пред CNBC Make It. И дори "ако избегнем голяма война... тогава, да, ще има друга пандемия, най-вероятно през следващите 25 години“.

Учените обикновено разглеждат пандемиите като неизбежни събития във времето. Те наистина стават все по-често срещани поради фактори като изменението на климата и нарастването на населението.

За Гейтс и други защитници на глобалното здраве въпросът не е дали друга пандемия ще настъпи скоро – а дали нациите ще бъдат по-подготвени, отколкото бяха, за избухването на Covid-19.

"Страната, която трябваше да ръководи света и да бъде модел, не оправда тези очаквания“, казва Гейтс, имайки предвид Съединените щати.

Гейтс написа книга, наречена "Как да предотвратим следващата пандемия“ през 2022 г., в която той посочи различни правителства, включително САЩ, че не са били достатъчно подготвени през 2020 г. В книгата той изложи няколко препоръки за страните по света, включително по-строги политики за карантиниране, инвестиране в мониторинг на болестите и насърчаване на изследванията и развитието на ваксини.

Въпреки че е постигнат известен напредък с увеличени разходи за подготовка за пандемия в САЩ, Гейтс казва, че глобалният отговор все още не е достатъчен. "Въпреки че някои от уроците от коронавирусната пандемия са научени, това е много по-малко, отколкото бих очаквал, за съжаление“, казва той.

Политическите разделения, които мнозина смятат, че са възпрепятствали реакцията на света срещу Covid-19, все още стоят на пътя на подходящата подготовка за следващото огнище, добавя Гейтс.

Предотвратяването на широко разпространено заболяване е фокусът на епизод от предстоящите документална поредица на Netflix "Какво следва? Бъдещето с Бил Гейтс“, чиято премиера е насрочена за 18 септември.

 

В предварителна прожекция на поредицата Netflix, Гейтс коментира с д-р Антъни Фочи, бивш директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести. В този разговор Фочи е категоричен, че най-богатите нации като САЩ имат "морална отговорност“ да споделят изобилните си ресурси, за да водят пътя за предотвратяване на разпространението на болести по света.

Фочи публикува мемоари това лято, наречени "На повикване“, в които той изрази загрижеността си относно това как светът е изправен пред "криза на истината“ заради необузданата дезинформация, която разклаща вярата на обществото в инициативите за обществено здраве.

Ученият изрази по-оптимистичен тон в интервю за People през юли, в което каза, че вярва, че общественото доверие в научните факти в крайна сметка ще бъде възстановено.

"Все още се чувствам донякъде предпазлив оптимист, че във всеки има по-добри ангели, които ще излязат“, каза Фочи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 13.09.2024 г.
0
 
 
Дано умреш в страшни мъки боклук
-2
 
 
Викаш няма как да стане по-скоро, че с тази война в Украйна се разбутаха всички лаборатории там и трябва всичко да се мести, да се подготвя отново, така че 25 години е разумен срок да се създаде вирус за пандемия :) :) :) Интересно дали рибите ще са яли някоя развалена маруля и от там да тръгне всичко :)
-1
 
 
Ти ще гориш.....някъде там,заради умишлено създадената пандемия. БОГ избра нас за оръжение на своя гняв.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: