ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Братът на Стоичков се завърна набързо от Германия, затънал в дългове?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 07.07.2024Коментари (0)10922
©
Братът на футболната звезда Христо Стоичков е потънал до шия в дългове. Той дължи поне 200 000 лева, които няма изгледи скоро да изплати. Близък приятел на Цанко Стоичков докладва пред "Уикенд", че неуспелият футболист, който цял живот се жалва, че страда незаслужено в сянката на известния си батко, се е върнал от Германия без пукнато евро и потънал в тежки дългове.

Преди време Цанко отпрашил за най-силната европейска икономика с идеята да работи здраво и спестява душмански, за да може да върне дълговете, в които е потънал. Да, но... Германия не успяла да задържи волната птичка Цанко Стоичков, който отскоро отново е по нашите географски ширини уж в търсене на доходоносно препитание. Неговите другари издадоха, че в момента затъналия в блатото на живота брат на Камата се е покрил в Пловдив, понеже доста от аверите го натискали да им върне парите, които взел уж назаем. Някои твърдят, че една от причините за банкрута била хазартна зависимост.

В града на тепетата Цанко е доста известен, но никой не говори с добро за него, тъй като много пъти на гърба на брат си се опитвал да изкарва пари. Дори вече получавал заплахи да се издължи, след което го чака бой. За негова беда богатият като Крез Христо Стоичков от години е прекратил всякакви контакт с брат си, защото се срамувал от Цанко, а и му писнало да го свързват с издънките на непрокопсаника.

Не е тайна, че и Цанко е силно огорчен от Христо Стоичков. Малкият брат често казвал: "Какво толкова е направил, даде ми 100 бона и една кола". Той е изключително обиден и огорчен от това, че Христо Стоичков помага на хиляди хора, занимава се с благотворителност, а на него е дал "някакви си 100 бона". Парите Камата отпунал на брат си за старт на бизнес в Харманли. Партньорът на Цанко Стоичков обаче го изиграл и сега му дължи 200 000 лева, точно толкова, колкото належащо му липсват...

Самият Христо обаче твърди, че пръснал по разхайтения си брат поне 2 милиона лева. "Това са глупости", опровергава низвергнатият роднина на Ицо. Той разказва, че когато бил на 11 години, напуснал училище и заминал с батко си за Барселона. Тогава Христо му превеждал по 1000-2000 евро на месец – но нищо повече. Заедно с колата и 100-те хиляди лева – това не прави 2 милиона, жалва се по-малкият брат. "Като футболист психически ме убиха само защото батко ми е Христо Стоичков", изплака Цанко, според когото кариерата му е обречена заради таланта на Модерния ляв.

Цанко, който през ноември ще навърши 45 години, имаше амбиции да влезе в политиката. През 2021-а пред Нова телевизия по-малкият Стоичков изненадващо сподели, че планира да основе партия, с която да се яви на следващите избори, но няма да търси подкрепата известния си родствеик. Очевидно обаче плановете му са се разсъхнали. Допреди да емигрира в Германия, той живееше заедно с майка си Пенка в къщата им в пловдивското село Ясно поле. Цанко помагаше на пенсионерката с работата по двора, но в момента тя се справя с всичко сама.

Леля Пенка, както я наричат всички в околията, е изключително дейна натура и не се плаши от труд. На 75 години бойната старица произвежда богата реколта от зарзават, наскоро обрала и гроздето и сложила материал за домашна ракия. Гледала и животни, а фризерът ѝ целогодишно бил пълен с месо. За последно тя видяла сина си Христо по телевизията. Майката на Камата отдавна не му се сърди, че нямал време редовно да я посещава в родния дом. Не го притеснявала и по телефона. През годините неведнъж са излизали медийни публикации, твърдящи, че в семейство Стоичкови има непрекъснати раздори. Въпреки търканията помежду си обаче всички се обичали и подкрепяли, макар да не се събирали често на една маса.

Майката на футболната легенда продължава живо да се вълнува от любимия си спорт. Саморъчно това лято ремонтирала стадиона в селото, освежила скамейките, а съблекалните светнали. Пенсионерката не пропуска футболен мач, а редовно е канена и за съдия. Другото ѝ хоби са песните, с които се развлича от еднообразното ежедневие.

От години леля Пенка е част от самодеен фолклорен състав, с който репетират в местното читалище. През лятото обикалят по различни събори и фестивали из страната, а гласовите си данни майката на най-талантливия ни футболист открила едва когато прехвърлила 70. Тя има и трето дете – дъщеря Мариана, която живее със семейството си в Пловдив. Преди години сестрата на Стоичков също имаше финансови проблеми и работеше в шивашка фирма. С нея Пенка се виждала най-редовно.


Още по темата: общо новини по темата: 2213
05.10.2024 »
05.10.2024 »
05.10.2024 »
05.10.2024 »
05.10.2024 »
05.10.2024 »
предишна страница [ 1/369 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: