България е била под арменско иго, заявил Филип Киркоров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:05 / 28.03.2005
2424
Филип Киркоров е убеден, че България дълги години е била под арменско иго. Това заяви самият той в интервю за московско радио, разяснявайки причините, поради които баща му пее арменски песни, съобщава порталът PanARMENIAN.Net. Певецът бил категоричен, че поради завоюването си от Армения повечето българи се били приобщили към арменския език и култура.
В същото време Киркоров публично обидил арменска журналистка, като се подиграл с произхода й и водел отявлена антиарменска, дори протурска пропаганда. В това са убедени около 30 арменски младежки организации, които са обявили, че ще бойкотират и ще направят всичко възможно да не се състои предстоящият на 7 април концерт на Киркоров в Ереван. Инициаторите на протеста смятат, че е гавра с арменския народ да бъде канен певец с подобни прояви и то в навечерието на 90-годишнината от геноцида.
Според Киркоров протестиращите нямат основание за обвиненията си. Той си обяснява това враждебно отношения с факта, че е пял кавър на известна песен на Таркан, а сега се изявява в дует с гръцки певец. Някои явно бъркат гръцките песни с турски, но това си е техен проблем, а не на цялата арменска нация, заявява певецът пред "Комсомолская правда". Що се отнася до арменската журналистка, той отдавна публично й се бил извинил и смятал въпросът за приключен.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Ергенка разкри пола на бебето по нестандартен начин
Анджелина си призна за новия мъж
bTV копира Nova, пуска предаване като "Пееш или лъжеш"
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).