ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Цитиридис: Хекимян е предател, а Слави Трифонов се връща в bTV, въпреки че си тръгна по скандален начин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 09.09.2024Коментари (0)7547
©
"Телевизията в България е ялова. Вече не можеш да правиш предавания като "Сблъсък“ или "Шоуто на Слави“ в силните му години“, заяви Николаос Цитиридис, бивш водещ на вечерното шоу по bTV и настоящ стендъп комедиант, в студиото на OFFNews с водещ Калоян Константинов.

"Woke (бел.ред. – от "събудена“ на английски, в смисъл на политически коректна) културата я има навсякъде у нас, но е привидна. Адски изморително е да се съобразяваш с всеки коментар в социалните мрежи. Това, че имаш мнение, не значи, че то е важно. Уважавам правото на мнение на всеки, но не и самите мнения. Медиите се съобразяват с това нещо обаче, защото не искат да имат отпор. Но хората така или иначе мразят телевизиите. Ако рискуваш и направиш нещо по ръба, шансът за успех е много по-голям, отколкото ако правиш стерилни продукти.“

Последното предаване от телевизията, предизвикало обществен отзвук, е "Ергенът“. И то не в хубавия смисъл. "Ергенът“ срива със земята феминизмът у нас. Но "Момата“ би срутила тотално българското общество: колко жени нацелува ергенът последния сезон? Представете си сега една жена да нацелува 10-15 мъже за два месеца в ефира! Ще има бой, а по-българско от това няма“, допълва Цитиридис.

Според него би било далеч по-хубаво водещите теми да са качествените журналистически теми и разследвания. Или пък обществото да отделяше също толкова енергия да обсъжда скандалите в парламента отколкото в "Ергенът“: "Последната такава енергия хората имаха 2013 г. И това вече не е възможно. Щом Пеевски вече си говори съвсем спокойно без проява на каквато и критичност и реакция...“

"Журналистите в медиите започнаха да се крият зад клишето "всички гледни точки“. Там няма истина. Истината е неудобна и гадна. Много нашумя т.нар. "закон за пропагандата на ЛГБТИ“. Защо нито един журналист не го нарече с неговото име: хомофобски закон. Това е истината, може би звучи грозно, но трябва да се прояви характер в даден момент“, коментира комедиантът и продължава разговора за наричане на нещата с истинските им имена:

"Антон Хекимян е предател. Това беше ужасяващ удар. Не мога да повярвам bTV колко политици произведе последните години: Слави Трифонов, Антон Хекимян, Росен Петров, Николай Бареков, Евтим Милошев. Представяте ли си колко е неприятно това за нормалните и читави журналисти в медията, камо ли за мениджмънта? Не мога да си помисля как ми звъни Борисов или Пеевски и ми казва: "Искаш ли?“ Изключително долна и ужасяваща постъпка е това. Представи си довчера да си споделял разни работи пред Хекимян за ГЕРБ, а на следващия ден той става техен кандидат.“

Цитиридис посочва, че ситуацията в медиите и страната рядко обаче се променя коренно, независимо какво се случва за пред публиката:

"Слави си тръгна по най-скандалния начин от bTV, но ето сега, няколко години по-късно, неговата продуцентска компания ще има 2 нови предавания по телевизията. Слави Трифонов се завръща на бял кон в bTV чрез своята фирма "7/8“ с нови предавания. Виктория Готева, водеща на новините, се ожени за Евгени Димитров-Маестрото. Красен Кралев имаше връзка с другата водеща на новините Виктория Петрова. Може би това показва, че всеки един скандал е парлама. Че по високите етажи всичко е наред. Звучи като конспирация, но нещата определено са спокойно премислени.“

Бившият водещ коментира и работата си в bTV, където вечерното му предаване беше спряно след 4 години в ефир в края на 2023 г. Не е била изтъкната конкретна причина за решението на ръководството, но екипът го е очаквал заради силно орязания рекламен бюджет:

"Нещата се случиха по изключително културен начин. Викнаха ме, казаха ми, позволиха ми да си кажа последно сбогом със зрителите, което беше добре, защото можеха и да си замълчат и от следващия сезон просто да ме няма.

Шоуто носеше моето име, но беше на bTV. Студиото беше тяхно, екипът и заплатите също. Но решението да носи моето име беше много хитро, тъй когато то се провали – провалът беше на мой гръб, не на телевизията. Макар че аз не смятам, че 4 години в най-гледаното време на bTV е провал, напротив. Това всъщност беше най-гледаното подобно предаване след "Шоуто на Слави“. Години наред се правиха подобни неуспешни с вечерни предавания: на Камелия, на Азис, на Иван и Андрей, на Катето Евро, по БНТ, както и други.“

Цитиридис е на мнението, че форматът може да е изчерпан в световен мащаб, тъй като звездите вече имат много повече полета за изява, докато през 90-те години, когато е пикът на подобен род предавания, не е имало интернет, подкасти, социални мрежи.

Въпреки това в България липсва шоу, където даден артист да отиде и да си представи продукта: песен, филм, книга. Освен сутрешните предавания, които "просто не са правилното място за това. Там дори не можеш да разкажеш по-пикантна история. Това са "лелински предавания“.

"В телевизията има много граници: продуценти, маркетинг екипи, редактори – все ще се намери някой, който да спре по-остра шега или по-различен скеч. Има голяма разлика между вкусовете на хората в големите градове и малките населени места. А телевизия се гледа най-вече в по-малките населени места, където "аз трябва да сваля няколко нива, за да успея да удовлетворя подобна публика. А екипът на шоуто никога не е искал да прави това“, казва комедиантът.

Той адресира и липсата през по-голямото време на политическа сатира и "сериозни“ гости, които да коментират злободневните теми:

"Беше нарочно. Бяхме си казали, че не искаме това да е поредното предаване, което кани политици. Не се сещам за друга страна, в която във всяко едно предаване да се дискутира политика от сутрин до вечер. Искахме да каним хора, които не се вълнуват толкова от политика. При 60% негласуващи, повечето граждани явно не се интересуват от политика. Да не говорим, че повечето политици са адски скучни хора.“

Николаос Цитиридис споделя и какво предаване би направил самият той, ако имаше неограничени ресурси:

"Щях да направя същото, но без никаква цедка и цензура. Освен повече острота на езика и да изразявам своето лично мнение повече – не бих променил нищо. Липсва такова предаване в момента. Липсва ми да видя един красив женски крак в хубава блестяща рокля да разказва за новата си песен. Липсва ми популярен актьор да ми разкаже за пиянските си изцепки. Ако имах неограничен бюджет, щях да си купя свободата.“

Свобода на словото, която обаче трябва да бъде поднесена по правилния начин:

Трябва да си способен да защитиш тезата си. Много хора биха използвали чувствителни теми, за да си спечелят бързо симпатии. Но трябва да имат покритието да го направят. Трябва да става ясно в какъв контекст и с какъв смисъл ги казват. Длъжен си, ако тезата ти е скандална за мнозина, да я преведеш по правилния начин. Ако не сме разбрани и срещаме отрицание, вероятно сме се провалили в опита си да ги представим. Няма тема, която да не може да бъде използвана за шега“, добавя бившият телевизионен водещ.

В момента Николаос Цитиридис се подготвя за своето стендъп комедийно представление – "Човек без работа“ - в зала "Люмиер“ в София на 27 септември, след като обиколи страната с него, като се очакват още дати в столицата.


Още по темата: общо новини по темата: 1874
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
предишна страница [ 1/313 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: