ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Десерт със скариди донесе приз на готвачи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 15.05.2011Коментари (0)2300
©
Главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов връчва наградата на Ивайло Димитров, капитан на отбора победител в състезанието за Националната кулинарна купа 2011.
Нестандартен десерт, съчетаващ шоколадово брюле и скариди, бе част от менюто, с което отборът на готвачи от Варна спечели Националната кулинарна купа 2011. За предястие те приготвиха канело пъдпъдък със скариди, а за основно блюдо - еленско филе. Така Ивайло Димитров, Николай Василев и Живко Димитров победиха съперниците си от останалите 6 отбора.

Решихме да рискуваме с нещо нетипично, да комбинираме сладко и солено, топло и студено, обясни капитанът на тима Ивайло Димитров. Нивото на кулинарията в България се вдига, много млади хора идват в професията, коментира той.

В индивидуалното класиране титлата "Готвач на годината 2011" грабна Петър Николов от София. Той впечатли журито със своето меню от лаврак с картофи, зелена салата и билков зехтин, патица с круши и гъби, брюле с джинджър, ягоди и капини.

7 отбора и 14 индивидуални състезатели премериха фантазия и умения в надпреварата за Националната кулинарна купа, която се проведе на 13 и 14 май в Международен панаир Пловдив. Националният изложбен център, община Пловдив и Съветът по туризъм са партньори на проявата, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

За първи път в най-голямото кулинарно шоу в България беше включено и състезание по карвинг. Скулптори от плодове и зеленчуци правиха 8 майстори, а Мартин Струмин и Кристиян Занев взеха златни медали. Голямата награда в конкурса за филетиране на сьомга - пътуване до Норвегия, спечели Тихомир Янчев.

Призьорите получиха своите грамоти и купи на специална церемония, чийто водещ беше Ути Бъчваров. "Без кулинарите няма как да се развие туризмът в България", заяви Андре Токев, един то най-известните български готвачи, който дойде да наблюдава състезанието през втория ден. Тогава се проведе кръгът "Гран при", наричан още "Черна кутия", защото участниците получават кашончета с продукти и трябва да направят ястия от тях като измислят рецептите в момента.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Зима 2024/2025 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Риск от чума по дребните преживни животни
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: