ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Диетолог: По празниците е желателно да се разделят белтъчини от въглехидрати | ||||||
| ||||||
"Особено в навечерието на Нова година, когато стоим дълго около софрата, е хубаво да приемаме храната бавно и постепенно, за да не претоварим организма си. Желателно е да гарнираме месата с много голяма салата зеленчуци, но не за цялото семейство, а на човек", съветва д-р Емилова. Тя препоръчва още, в купата от пресни зеленчуци да преобладават зеленолистни растения, за които по думите й, съществуват множество проучвания, доказващи, че спомагат за добър здравословен статус и дълголетие. Според д-р Емилова подходящи зеленини са спанак, рукола, маруля или прясно зеле, съчетано с много целина. "Мога да предложа салатата, която обичам най-много. Тя съдържа настъргани червено цвекло и кисела ябълка, към които прибавям листенца от рукола, няколко зрънца от нар, копър, чесън, зехтин или тиквено олио (според вкуса) и разбира се лимон. Най-важното обаче е месото да се сервира под формата на гарнитура към салата, а не обратното", подчерта д-р Емилова. |
Още по темата: | общо новини по темата: 162 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Известен пловдивски адвокат: Ще го търсим Веселин Маринов
08:17 / 25.12.2024
Старобългарските думи, които използваме и до днес
13:35 / 25.12.2024
Удрят ни тежки магнитни бури
20:57 / 25.12.2024
АПИ с предупреждение за магистрала "Тракия"
10:22 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета