Директорът на Народната библиотека "Иван Вазов" Радка Колева стана почетен гражданин на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 14.05.2009
2192
С тайно гласуване с почти пълно мнозинство общинските съветници удостоиха на днешната си сесия директора на Народната библиотека Радка Колева със званието "Почетен гражданин на Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Няма четящ човек в Пловдив, който да не е влязъл в НБ "Иван Вазов" и няма човек, влязъл там, който да не познава проф. Радка Колева. Блестяща научна кариера. 41 години. Най-високите научни степени в България. Човек, който е дал много на обществото. За нас е радост и уважение тя да е почетен граждани на нашия град", развълнувано каза общинският съветник Никола Попов.

Според него във времето на глобализация, когато мотивацията да се четат книги непрекъснато спада надолу, мисията на хората от библиотечното дело и в случая на Радка Колева, може да се сравни с възрожденската.

Много от съветниците казаха добри думи за проф. Колева, а Николай Радев призна, че все още са длъжници към Народната библиотека "Иван Вазов" и е нужно да се предприемат стъпки за признаването й като национална институция със съответните права.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).