Днес е Световният ден на витамин Д

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:26 / 02.11.2023
985
Днес е Световният ден на витамин Д, който подпомага отлагането на калций в костите. 90% от него се произвежда от организма, докато сме под въздействие на слънчевите лъчи. В месеците с по-малко слънце витаминът може да се приема и като хранителна добавка.

Профилактика с витамин Д от октомври до Великден за хората от всички възрасти препоръчва проф. Анна-Мария Борисова, началник на клиниката по ендокринология в университетската болница "Софиямед", предаде БНР.

Има полза и за хората с хронични заболявания, поясни проф. Борисова: "Пийте витамин Д, ще имате полза от него. Той има противовъзпалителен ефект. Играе ролята на имуномодулатор и е препоръчителен при автоимунните заболявания. Той е препоръчителен при диабетиците, при лицата, при които имаме проблеми с фертилитета - и мъже, и жени. Това е един изключителен полезен за нас и много прост за приемане - като хапче, като капки".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Димо: Роди ми се трета дъщеря по време на "Игри на волята"!
Моника Белучи си взе куче от развъдник в Пловдив
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Биляна Гавазова най-после се омъжи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).