© | | Дюнерите могат да предизвикат рак, тъй като са пълни с Е-та. Това заяви гастроентерологът д-р Добринка Атанасова в ефира на ТВ7.Все повече българи предпочитат да закусват, обядват и дори вечерят готова храна от заведенията за бързо хранене, вместо сами да приготвят здравословно меню. Причината е, че това е лесно и евтино. Малко преди 12:00 ч. на обяд пред закусвалните се извиват опашки от хора. Менюто не е здравословно, но хората явно не се притесняват от това и много от тях си хапват сладко-сладко и късно вечер.
Проучвания показват, че всеки четвърти българин закусва с тестени изделия, а над 50% от българите не спортуват, което води до затлъстяване и здравословни проблеми. Почти половината от децата у нас не закусват вкъщи. Проучване сочи, че всяко трето дете си купува закуска от училище. Експерти припомнят колко е важно правилното хранене за децата. Диетологът Анна Йорданова препоръча след 16 ч. да не натоварваме организма с тежка и обилна храна, защото след този час той започва да релаксира. Сутрин е добре да се храним с мюсли, но домашно приготвено, препоръча гастроентерологът д-р Добринка Атанасова. За вечеря е добре да сложим на масата риба, салата или леко ястие. |