Един от най-популярните гласове има рожден ден днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53
2520
Един от най-популярните гласове на хардрок музиката има рожден ден днес. Роден е на 22 септември 1951 година.

Дейвид "Джак“ Ковърдейл дълго време е неизвестен в музикалните среди. През 1973 г. той заменя като вокалист Иън Гилън. Говори се, че е бил продавач в бутик, когато Ричи Блекмор го среща случайно. Тригодишният му ангажимент с "Дийп Пърпъл" приключва през март 1976 г. заради разногласия в бандата. Премества се в Германия и записва няколко песни по проект, организиран от Eddie Hardin, които са издадени от RCA Records.

Ковърдейл остава с "Уайтснейк" до тяхното разпадане през 1994 г., когато Geffen Records решават да не подновят контракта. По това време Ковърдейл работи с бившия китарист на Лед Цепелин – Джими Пейдж, по проекта Ковърдейл и Пейдж.

Завръщането на "Уайтснейк" става факт през 1997 г., а албумът, с който те отново се появяват на музикалния подиум, представлява завръщане към ритъм-енд-блус звученето. Същият стил е представен и в третия солов албум на Ковърдейл, Into the light. През декември 2002 г. Ковърдейл отново събира "Уайтснейк" за американско и европейско турне, с участието на Tommy Aldridge (барабани), Marco Mendoza (бас), Doug Aldrich (китара), Reb Beach (китара) и Timothy Drury (клавиши).

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Лекове срещу подуването на корема
Покупката на ананас или маруля е открита покана за флирт?
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).