Една от най-вкусните гозби е с много прости съставки

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:14 / 18.05.2024
4810
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен артист. През годините шеф Пенов усъвършенства уменията си в престижни български ресторанти, след което излиза на международната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е шеф готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше избран за ресторант на годината.

Днешното предложение на шеф Пенов е бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб.

"За вечеря, понеже сега е сезонът на зелениите и лападът ми е доста любим, едни бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб. Мисля, че е доста добре.

Апетитно звучи, става и за вечеря, става и за закуска, може и за обяд. Въобще нямаме претенции към това", казва готвачът.

Какво ще ни бъде необходимо? 

"Ще ни трябва една връзка лапад, 6 яйца, около 50-60 грама масло, сол черен пипер, 2-3 стръка пресен лук и по възможност квасен хляб. Задушаваме в тиган на умерен огън пресен лук, нарязан дребно, за около минута и добавяме предварително измития и нарязан на едро лапад", казва той.

Как да приготвим лапада?

"Много е важно да му махнем жилите, за да не остане на конци. Добавяме малко масло. След 2-3 минути готвене, когато водата му поизври добавяме яйцата и объркваме много хубаво на тих огън. Готвим ги на тих, за да не се припържат и ида не станат сухи. Овкусяваме с много малко сол и прясно смлян черен пипер. Гледаме да не ги пресготвим – около две минути се готвят. И накрая добавяме студена бучка масло, трябва да се получат кремообразни. След това тази смес я разпределяме върху препечени филии, предварително ги намазвам с масло, натрошаваме овче сирене отгоре и сервираме веднага. Поливаме с малко масло с червен пипер", даде инструкции гонвачът.

"Много лесно и много вкусно същевременно", категоричен е шеф Пенов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
13.07.2024 Здравословна салата за летните дни
16.05.2024 Уникална родопска рецепта за качамак с кашкавал и масло
08.04.2024 Ето как да сготвим вкусно пиле със сметана и броколи
06.03.2024 Шеф Шишков: Това е най-вкусният десерт с кисело мляко, мед и маскарпоне
13.02.2024 Топ кулинарка разкри перфектното меню за Свети Валентин
05.02.2024 Супер рецепта за перфектното свинско
Още новини от Любопитни новини:
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
Мария Бакалова загуби близък човек: Ще ни липсваш, обичам те!
Асеновградският бизнесмен изненада Катрин Тасева за рождения й де...
Практични съвети за шофирането в зимни условия
Виждала е Светия отец, но докъде ще стигне в играта?
Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).