ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Една от най-вкусните гозби е с много прости съставки
Автор: ИА Фокус 15:14 / 18.05.2024Коментари (0)4811
©
Снимката е илюстративна
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен артист. През годините шеф Пенов усъвършенства уменията си в престижни български ресторанти, след което излиза на международната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е шеф готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше избран за ресторант на годината.

Днешното предложение на шеф Пенов е бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб.

"За вечеря, понеже сега е сезонът на зелениите и лападът ми е доста любим, едни бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб. Мисля, че е доста добре.

Апетитно звучи, става и за вечеря, става и за закуска, може и за обяд. Въобще нямаме претенции към това", казва готвачът.

Какво ще ни бъде необходимо? 

"Ще ни трябва една връзка лапад, 6 яйца, около 50-60 грама масло, сол черен пипер, 2-3 стръка пресен лук и по възможност квасен хляб. Задушаваме в тиган на умерен огън пресен лук, нарязан дребно, за около минута и добавяме предварително измития и нарязан на едро лапад", казва той.

Как да приготвим лапада?

"Много е важно да му махнем жилите, за да не остане на конци. Добавяме малко масло. След 2-3 минути готвене, когато водата му поизври добавяме яйцата и объркваме много хубаво на тих огън. Готвим ги на тих, за да не се припържат и ида не станат сухи. Овкусяваме с много малко сол и прясно смлян черен пипер. Гледаме да не ги пресготвим – около две минути се готвят. И накрая добавяме студена бучка масло, трябва да се получат кремообразни. След това тази смес я разпределяме върху препечени филии, предварително ги намазвам с масло, натрошаваме овче сирене отгоре и сервираме веднага. Поливаме с малко масло с червен пипер", даде инструкции гонвачът.

"Много лесно и много вкусно същевременно", категоричен е шеф Пенов.


Още по темата: общо новини по темата: 6
13.07.2024 »
16.05.2024 »
08.04.2024 »
06.03.2024 »
13.02.2024 »
05.02.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Тя се завърна
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
51-ото Народно събрание
Зима 2024/2025 г.
Риск от чума по дребните преживни животни
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: