ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Експерти съветват да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет | ||||||
| ||||||
В социалните мрежи напоследък се споделят и предлагат все повече видеа, в които различни хора ни подстрекават да минем на следващо ниво в миенето на плодовете и зеленчуците. Като най-разпространеният съвет е да ги накисваме във вода, към която сме прибавили малко сода за хляб или оцет. Твърденията са, че по този начин премахваме голяма част не само от замърсяванията по плодовете и зеленчуците, но и пестицидите. Оказва се обаче, че не е задължително да прибягваме до този метод, а и той може да има нежелан ефект. Кариса Галолей, която е диетолог, казва пред CNBC, че наистина има изследвания, които показват, че използването на сода за хляб при почистването на плодовете и зеленчуците намалява значително повече бактериите по тях. "Но както содата за хляб, така и оцетът могат потенциално да повлияят на целостта на продукта, като го накарат да се развали по-бързо или да има различен вкус", уточнява още тя. Всъщност Кариса Галолей съветва да мием продуктите под чешмата със студена вода, а с помощта на хартиена кърпа да отстраним всички замърсявания по тях. Ако не смятаме да ядем измитите плодове и зеленчуци веднага, то е хубаво да ги подсушим добре след измиването, предава lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета