Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на скандала с Патриша Хийтс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48
1910
Разследването срещу актьора Христо Шопов за побой и заплахи с пистолет срещу чужденката Патриша Хийтс зацикли. Срокът на проверката е удължен с два месеца. До края на октомври се очаква да са готови експертизите. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската районна прокуратура.

Срокът на разследването е удължен с два месеца преди няколко седмици поради липсата на вещи лица. Проблемът се очертава като основна причина за бавене на разследвания и дела. В случая с Христо Шопов експертите още не са готови със становището си по назначената видеотехническа експертиза.

Към момента най-важната експертиза, която може да реши съдбата на Шопов, е на кадрите от телефона на сочената за негова жертва Патриша Хийтс. Проверката трябва да установи дали актьорът носи пистолет, както твърди Хийтс, или в ръката му има ключове, както твърди Шопов. Преглеждат се и записи от охранителни камери в района. Източниците на "България Днес" допълват, че техническите експертизи на видеата могат да отнемат и до 10 месеца в някои случаи, така че всичко може да се забави много.

Освен експертизите, които не е ясно кога ще станат и най-вероятно срокът на разследването ще бъде удължен с още 2 месеца, продължават разпитите и на свидетели. Към този момент са разпитани множество близки на двамата, техни съседи и хора, които са запознати с отношението им през годините. Защото, както стана ясно в началото, Шопов и Хийтс са имали чести разправии за кучето на жената.

На заснетия клип от пострадалата гражданка на Люксембург Патриша Хийтс, която е съседка на актьора, се вижда, че по време на скандала Шопов държи нещо ръката си. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване от тях, но първоначално се смяташе, че актьорът стиска пистолет. Самият Шопов има три бойни пистолета в сейф в къщата си. Тъй като кадрите са доста неясни, за момента Темида прецени, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове. Това бе и един от мотивите, с които актьорът, изиграл образа на Пилат Понтийския в продукцията на Мел Бибсън - "Страстите Христови", да бъде освободен от ареста.

Патриша Хийтс твърди, че е бита и заплашвана

Шопов бе арестуван в нощта на 23 срещу 24 февруари в столичния квартал "Малинова долина". До заплахите според Патриша Хийтс се стига след междусъседски спор. Чужденката живее в съседство на Христо и Мариана Шопови в столичния квартал "Малинова долина" от няколко години. Хийтс споделя, че отношенията й с тях отдавна са обтегнати заради стар спор за куче. Според разказа на Патриша в дадената вечер тя спира колата си пред гаража, а Мариана, съпругата на Шопов, паркира след нея така, че колата на Патриша не може да излезе. Патриша отива на вечеря с такси и вдига чистачката на автомобила на Мариана. След като се прибира по-късно вечерта, вижда своята чистачка счупена и отива да се разправя с Шопови. Стига се до скандал. Патриша твърди, че актьорът е излязъл от дома си с пистолет, хванал я за брадичката и я ударил в оградата на къщата й. Самият Шопов отрича да е ставало такова нещо и да е посягал на Патриша. Адвокатът на актьора, Ина Лулчева, също казва, че всичко е било нищо повече от най-обикновен скандал (виж карето).

Първоначално актьорът бе задържан за 24 часа, а после прокурор удължи мярката му на 72 часа. Впоследствие Софийският районен прие, че няма опасност Христо Шопов да се укрие - не е осъждан, има постоянен адрес, а освен това е публична личност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1981):
24.09.2024 Николаос Цитиридис: Аз сам се прецаках
24.09.2024 Сериозна битка в "Коя е тази песен?"
24.09.2024 Оперират Галена
24.09.2024 22-годишен милионер влиза в "Биг Брадър"
24.09.2024 На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си
приятелка
24.09.2024 Графа с решаваща крачка за дъщерята на Наталия Симеонова
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).