Есенните изложби връщат славата на Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 02.09.2007
1779
Изключителни Есенни изложби, впечатляващи картини, силно въздействащи творби, уникален кураторски подбор, ново възраждане на прочутите Национални празници на изобразителното изкуство 40 години след раждането им.

Така ценителите и зрителите коментираха експозициите в Стария град, обединени от изкуствоведа Светла Москова и мотото "От алафрангата до Европата".

Хиляди гости на града се стекоха в къща "Хиндлиян" на старта на новия творчески сезон под тепетата. Доведе ги изкуството на Атанас Атанасов, Владимир Дамянов, Вихрони Попнеделчев, Ганчо Карабаджаков, Елена Панайотова, Жорж Трак, Йордан Калчев, Люба Сърданова, Милена Мишева, Николай Савов, Полина Станчева, Румен Нечев.

Достолепно до тях застана маестро Христо Стефанов - почетният гост на тазгодишните Есенни изложби, един от художниците, които направиха нежната революция в българското изкуство. Над всички като че ли витаеше духът на двамата мъже, на които е посветен този проект - Атанас Кръстев-Начо Културата и Георги Божилов-Слона, без които тази културна територия не би била същата.

Откриването беше на естествената естрада в къща "Хиндлиян", но приключението "От алафрангите до Европата" тръгва от "Балабановата къща".

Това е приключение, измислено от Светла Москова. В него участват много автори, за да възкръсне възрожденската култура в днешно време, за да се върне славата на Стария град като част от европейските ни стремежи. И по всички личи, че на всички е било забавно приключението, защото Есенните изложби наистина украсяват града. И може би ще повдигнат самочувствието ни, както навремето алафрангата е отваряла прозореца към света. Информацията е на вестник "Марица".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Недялко Йорданов за Тодор Колев: Не искам и не смея да отида да в...
Есенните плодове и зеленчуци влияят и на настроението ни
Крум Савов проговори за закриването на телевизия "7/8" и Слави Тр...
При проблеми с кръвното, ето каква трябва да е закуската
Страшен инцидент в "Игри на волята" едва не завърши с голяма траг...
Ана Пападопулу партнира на Пенко Господинов в новия сериал "Трево...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).