Evergrey ще пеят в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:23 / 14.12.2006
1537
Двата концерта на шведските прогресив метъли Evergrey ще се състоят на 15 и 17 януари съответно в Пловдив и София по покана на 4Live Promotions. Заедно със Evergrey, на концертите ще участва и норвежката банда Stonegard. Началният час и на двата концерта ще бъде 18:45, а вратите на залите ще отворят още в 18:00. Концертът в София ще се проведе във вече добре познатото на българските фенове читалище "Средец", а този в Пловдив - в зала "Гео Милев", намираща се на ул. "Васил Априлов" 3, близо до Централната гара в Пловдив.

Сформирани през 1996, шведите от Evergrey, предвождани от харизматичния Thomas Englund, вече са се наложили като една от водещите Progressive Metal банди. Те имат зад гърба си шест албума, като последният от тях - Monday Mourning Apocalypse - достига до шесто място в шведските класации. Освен всичко останало през 2005 групата издава и първото си DVD - A Night To Remember, което явно показва колко силни на живо всъщност са те. Другата чуждестранна група, която ще гостува на двата концерта в България са норвежците Stonegard. Групата е създадена в град Осло, Норвегия през 2000г. и зад гърба си има два издадени албума, излезли в рамките на последните 2 години. През това време групата прави няколкото сериозни турнета и участва на различни фестивали, все повече популяризирайки творчеството си.

Също така 4Live Promotions имат удоволствието да съобщят, че вече е потвърдена и българската банда, която ще вземе участие в събитието. Името на групата е The A.X.E. Project, като групата вече има нов състав, нов материал е в пълна бойна готовност и на концерта ще представят както парчета от излезлият през 2003та в ограничен тираж Stories From A Twilight Realm, Part I, така и от няколко парчета от новата си продукция, които все още не са свирени на живо и които бандата няма търпение да представи пред публика. За двата концерта групата също така ще излезе и в обновен състав. Информацията е на Агенция Крос.

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Три дами казаха сбогом на "Игри на волята"
Проф. Рачев с лоша прогноза
Безумно объркване в последния епизод на "Коя е тази песен"
Ясно е какъв хонорар ще получи Димитър Рачков за един сезон на "П...
Ето защо "солта е по-скъпа от златото"
Тази събота най-после ще наруши мълчанието и ще се изповяда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).