ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Everything but the Girl и техния нов албум с 14 нови версии на класически песни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 30.03.2005Коментари (0)1768
©
“Реинтерпретацията лежи в основата на значимата музика”, споделя Бен Уат, “от достигналите до нас и през времето трансформирани традиционни мелодии на фолк и кънтри музиката до хармоничния лабиринт на съвременния джаз. Според мен, модерният ремикс е част от тази традиция. Има доста хора, които гледат на нас като група, която избягва намесата в авторската музика, че пазим песните си и искаме да създаваме “точно определени, крайни” версии на всичко, което пишем и записваме. Истината е, че е точно обратното. Започнахме кариерата си с миксиране на кавър версии (самите те реинтерпретации) на песни на други музиканти и сега, петнадесет години по-късно, приветстваме възможността да видим нашата музика разчленена и изградена наново. Изразяването на чувството и значението е това, което е важно и ако различният музикален контекст помага и дори хвърля нова светлина на този процес, ние приветстваме новия вариант!”
В настоящия албум са събрани четиринадесет версии на добре познатите класически песни на “Евритинг Бът Дъ Гърл”, съобщават от Вирджиния Рекърдс. Четири от тях са съвсем нови парчета, създадени специално за проекта: преработената бляскава пиано каскада на Ди Джей Джази на песента 'Mirrorball'; дълбоко проникновеният, с детройтски привкус вариант на Кинг Брит на 'Rollercoaster'; ударната преработка на Кени Доуп на 'Downhill Racer' и съвременният хаус ремикс на 'Lullaby Of Clubland'. Останалата част от албума е подбрана от Бен и Трейси, това са техните любими парчета от последните 10 години, между които и три неиздавани досега интерпретации. Всичките заедно представляват очарователно допълнение към характерния принос на самите “Евритинг Бът Дъ Гърл” към електрониката от средата на 90-те (албумите 'Walking Wounded' и 'Temperamental'), както и лично подбраната ретроспекция на балади, хитове и Б-страна парчета в 'Like The Desert's Miss The Rain' (2002).
Задължително трябва да бъде отбелязано как гласът на Трейси Торн без усилие преминава границите на времето – от ранните акустични балади и латино мелодии на 80-те през настоящите записи до идващите от бъдещето биитове на денс музиката. Нейните обикновени, прями, нежно-груби изпълнения свързват тези отрязъци от времето и ни напомнят за добре известните и съвместни записи с други водещи фигури от този период.
И ако всичко в тази продукция затвърждава реномето на Трейси като талантлива изпълнителка и авторка през последните две десетилетия, то при Бен отбелязва пътя му от автор-продуцент-китарист до статуса му на майстор на ремикса със световна известност. Вдъхновен от възраждането през 90-те на “Евритинг Бът Дъ Гърл”, 1998 година той създава в Лондон с Джей Хенан диип хаус клуб и серията компилации Lazy Dog. Със своята неизчерпаема енергия и музикален ентусиазъм, през пролетта на 2003 г., Бен основава независимата звукозаписна компания “Buzzin' Fly”. Вече със собствено характерно място в ъндърграунд средите, на компанията наскоро и бе присъдена пресижната награда Хаус Мюзик 2004 в категорията “Най-добър пробив на лейбъл”







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България сезон 2024/2025
Първа лига, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: