“Евмолпея” – специален гост на “Българиада във Войводина 2007”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:08 / 23.10.2007
1252
Момичетата от девическа хорова формация - "Евмолпея", при Община Пловдив ще отпътуват на 26 октомври като специален гост за участието им в VI-тия фестивал на изкуствата "Българиада във Войводина 2007", която ще се проведе в Бело Блато - Община Зренянин, Автономна провинция Войводина, Република Сърбия, научи Plovdiv24.com.

Фестивалът се провежда под надслов - "Да съхраним българското". Там те ще имат срещи и концерти в Българското културно дружество "Трендафер" - Бело Блато. Тази изява се организира от Националния съвет на Българското национално малцинство във Войводина и Дружеството за български език, книжовност и култура в Нови Сад, провеждани с подкрепата на посолството на България в Сърбия. Хорът ще бъде гост и на българската общност в Ниш.

Поканата е резултат на активните контакти и съвместни инициативи на хора с Националния съвет на българското малцинство в Сърбия, като през 2007г. "Евмолпея" гостува и изнесе концерти в Кула и Иваново, организирани от Дружеството за български език, книжовност и култура в Нови Сад и Културно-просветно дружество "Дурмитор" - Кула през м.септември и от Културно- просветното дружество на банатските българи - "Иваново 1868" през м.март.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Есенните плодове и зеленчуци влияят и на настроението ни
Крум Савов проговори за закриването на телевизия "7/8" и Слави Тр...
При проблеми с кръвното, ето каква трябва да е закуската
Страшен инцидент в "Игри на волята" едва не завърши с голяма траг...
Ана Пападопулу партнира на Пенко Господинов в новия сериал "Трево...
Папи Ханс: Имам да обявя нещо голямо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).