Фотографски проект O

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:53 / 19.12.2005
2088
Проектът О е фотография и текст с позитивно послание на тема “oбичам”. Хората, които са снимани за проекта са свързани с различни по тип обществени пространства и техните фотографии ще бъдат експонирани на витрините на същите тези магазини, спортни центрове, нощни клубове. Общото в тези фотографии, освен посланието, е розовият балон, който хората ще държат като символ на красивата и изпълнена с нематериалното обич, на щастието и разбира се балон - наподобяващ буквата О.

Целта на проекта О е да изкара личността на витрината пред продукта и да направи неговата емоция споделена с всеки минувач или посетител във времето между Коледните и новогодишни празници, време на напрегнати и забързани покупки, когато рядко се обръщаме към хората около нас с усмивка и рядко виждаме човека.
Фотографиите ще бъдат експонирани на витрините на Спортен клуб Total sport, Rollman, Новотел Пловдив, Магазин за цветя Тилия, Пицария Верди, Клуб Найлона, Галерия Сариев в периода 19 декември – 3 януари.

Галерия Сариев е една от културните институции поканени за кампанията на Община Пловдив «Обичам Пловдив» за нестандартно коледно оформлние чрез творчески проекти в обществени пространства.
В рамките на тази кампания галерията ще реализира два проекта в градска среда. Единият е съвместният фотографски проект с Мария Джелебова “О”, а другият е свободна акция “о_copy”.

O_copy е идейно продължение на проекта О, но този път като свободна акция, покана към всички жители на Пловдив да ксерокопират на цветна хартия любимия си текст, предмет, изображение или каквото и да е друго, което им носи радост. После да го залепят на входните си врати в периода 20 декември – 3 януари и по този начин да се отворят за другия и от друга страна да го потърсят в неговото ксерокопие.
Ние от галерия Сариев ще направим същото, първо, за да констатираме кое е любимото ни нещо, а после, за да го споделим с вас като в приятна среща.

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).