Франкофони от 12 страни пеят в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 04.06.2009
1087
Дванайсет страни ще изпратят свои участници на тазгодишното шесто издание на международния фестивал на франкофонската песен "Златен ключ", който ще се проведе от 25-и до 27-ми юни в Пловдив.

"В рамките на фестивала ще се състои първата публична прожекция на документалния  филм "Траките" на Стилян Иванов, с който догодина ще участваме в седмицата на българската култура в Париж", съобщи директорът на "Алианс Франсез" в Пловдив Теофана Бродинска-Ангелова пред репортер на Plovdiv24.bg.

Специален гост ще бъде директорът на "Алианс Франсез" в Хага Амет Саули Дейли. Това посещение не е случайно, а е свързано с предстоящото подписване на съвместна конвенция между пловдивския и хагския алианс за обмен и пилотен проект за обучение в педагогическата сфера.

"Изпълнителите, които ще дойдат на фестивала, ще създадат много настроение на публиката", обеща Бродинска. Всички концерти ще бъдат безплатни и ще започват в 19,30 ч. Първият от тях - на 25 юни, ще е в зала "Пловдив" на Новотела, а в следващите два дни мястото ще е зала "Съединение" на Историческия музей.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).