Френски актьор пострада тежко при катастрофа с мотоциклет

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
15:46 / 04.09.2023
1848
Френският актьор и режисьор Матийо Касовиц е пострадал след катастрофа с мотоциклет в района на Париж. Той е в "сериозно" състояние, след инцидент, който се е случил  тази неделя на пистата "Лина-Монлери", съобщава френския Le Parisien. 56-годишният Матьо Касовиц беше тази неделя вечер в състояние, което се смяташе за "сериозно“, но по-късно стана ясно, че нараняванията му не са животозастрашаващи, според обкръжението му. Френският "Le Monde" също потвърди, че животът на Касовиц е вън от опасност.

Според информация от BFMTV, потвърдена от полицейски източник и от прокуратурата в Париж, френският актьор и режисьор е бил транспортиран до болницата Кремлен-Бисетр.

Касовиц е участвал в еднодневно обучение за напреднали по каране на мотоциклет, предлагано от компания, специализирана в обучението на начинаещи и опитни мотоциклетисти на тази писта. Това е било част от подготовката му за нов филм. По информация на "Le Parisien" Матийо Касовиц е загубил контрол над мотоциклета малко преди 18 часа. Той има черепна травма и фрактура на таза.

Две от трите му деца са присъствали на пистата. Една от дъщерите му е карала мотоциклет точно зад него. Тя е станала свидетел на инцидента, но не е пострадала. 

Касовиц е роден е на 3 август 1967 година в Париж в семейството на монтажистка и режисьор. Играе в киното от детска възраст, а от началото на 90-те години режисира свои филми, като най-голям успех има с "Омраза“ (1995), за който получава наградата за режисура на Фестивала в Кан. Най-известната му роля е в "Невероятната съдба на Амели Пулен“ (2001).

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2
Стоичков показа, че е перфектен играч и с по-малки топки
Колко опасни са диспенсерите за вода
Дарина Павлова доста се поглези
Обрат: Не DJ Мартен, а приближен на Гришо забранил "Луда по тебе"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).