ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Галерия “Бовиел” откри изложба-живопис на Таньо Танев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 05.05.2005Коментари (9)7766
©
Таньо Танев има в биографията си много изяви ,както в страната така и в чужбина, участва във всички художествени изложби в страната, както и в изложби в Лондон, Париж, Брюксел и много други .
Рисува “реалистични” портрети, пейзажи, фигурални картини, колоритни композиции, в които хармонизиращите багрени петна в своята завършеност асоциират звученето на нежни тонове от мелодия. Всичките творби на автора имат завършен вид и показват светогледа на една богата душа. Багрите са поставени леко и свободно, на места има лек намек за определен тон, но дори там където цветовете са интензивни лекотата на изказа е очевиден.
Точно това е мотото на експозицията - “Изкуство и Любов”. Според Таньо Танев те са неделимо свързани, защото изкуството както и любовта подмладяват, изпълват човека с надежда и ни тласкат към подвизи. Изкуството на Таньо винаги е изпълнено с оптимизъм, особенно във време на криза, точно тогава, казва той, то действа като наркотик, защото привдига духа ни до нивото на онова състояние, при което само зрящите със сърцето си могат да видят мелодията на цветовете и да им се насладят. В тази връзка изкуствоведите казват, че жипостта на Таньо е асоциативна. Трудно е да се говори върху магията на багрите, върху хармонията на тоновете, трудно е да се разкрие това тайнство, изкуство трябва да се възприеме с вътрешното ни чувство за красота за да достигне до арфата на емоциите и да ни направи не просто зретели, а съавтори и посланици на внушението на композицията.
Експозицията можете да посетите до 20 май 2005г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
.fkr
на 18.05.2005 г.
0
 
 
Прав си когато си купиш картина от професионалист ти си вложил пари и те стоят в картината,всяка изминала година цената и се качва,а картинка от самодеец си загубил парите си.В света има двама трима самодейци велики .Колекционерите на запад винаги питат коя школа си завършил ,иначе много пишат биографийте си с хиляди измислени изложби и участие в цял свят.Ама като им кажеш в този салон съм бил те правят проверка веднага за името ти,чак тогава те купуват.Та и Таньо ,нищо не ни показва ниво самодейно.
Ати
на 18.05.2005 г.
0
 
 
Иринке, твоя коментар е безпочвен.Никога не се сравнява един професионалист с един готвач- художник.Та в този град ,аман от самодейци,те са винаги първи и са навсякъде.Когато имаш талант е необходимо да се развие,а това става с много подготовко в професионално училище и в Академията.Сравненията ти с
филолозите е просто невежо,филолозите учат за учители, а не за писатели.Но, при пи
сатели и поети е необходимо да знаеш добре граматиката и да знаеш всички стилове .При композиторите също трябва да си учил и да си грамотен музикално,няма композитор самодеец.А,на Таньо му знаем възможностите и никога няма да е класа,защото е самодеец.Стига вече тези самодейности.
Aнонимен
на 18.05.2005 г.
0
 
 
Прочетох всички коментари дотук и ... много съм разочарована от това, че не сте обективни. Може би и затова сте Анонимни. Искам само да кажа, че ако ви липсва талант, никаква академия не може да ви направи художник. Просто няма такива правила и за да съмпо-ясна, ще дам пример с филилозите - не всеки филилог може да е поет или писател или дори преводач. Иска се дар Божи за това. мисля, че е излишно да давам пример с Художници, не завършили академия и които са всепризнати. Накрая само ще кажа, че аз се гордея с това, че Таньо Танев е пловдивски художник, че въпреки всички кризи е жив и здрав и продължава да твори.
Ирина
Анти
на 12.05.2005 г.
0
 
 
В миналото пловдивската група беше нотъпкана от самодейци,но и те са невероятно активни и знаят да лижат задници и да се кланят .Сега групата трябва да се очисти от всички които не са завършели академията в София.Университета в В.Търново готви учители,това изобщо не е академията за изкуство.В групата само професионалисти,стига тъпи готвачи и самодейци.
Aнонимен
на 10.05.2005 г.
0
 
 
na panaira ne se majat reklami-v reklamniya design se polzvat komputri i ploteri.
po socialistichesko se razdavaha ploshti za hudojestveno-izpulnitelska rabota -tam tanyo i drugi neprofesionalisti mahaha valyaci-za zavist na mnogo gladni hudojnici
Aнонимен
на 10.05.2005 г.
0
 
 
tannyo i drugi probivni lichnosti okolo grupata na sbh uspyavat da prodavat svoite kartini opitvaiki se da podrajavat na SLONA,no si otavat drebni,zatova gi pomnyat che sa smodeyci/ne sa se uchili v academia/nishto losho za edin hudojnik,no ako toy uspee da bude samobiten
Велик
на 06.05.2005 г.
0
 
 
Таньо Танев е готвач и да ходи да си готви
манджите,това е най-добрия му занаят.Аз също съм съгласен с по-горните,стига самодейци.
?*?
на 06.05.2005 г.
0
 
 
Absoliutno sam saglasen s kazanoto ! Aman ot naduti soc. samodeici v nashiat grad !!! Da hodyat na panaira da majat reklami , nali ottam se praknaha !? Tam im e i myastoto.
Арт
на 05.05.2005 г.
0
 
 
Забравяте най-важната част от биографията на човека че е самодеец Таньо Танев.Когато притежаваш картина от самодеец е по различно от картина на професионалист.Картината от професионалиста има артистични стойности и парите си стоят в нея,а от сомодееца е едно нищо.Самодейците при комунизма бяха на всеки километър,пробутвани от този и онзи партай-комунист.Та и работите на Таньо винаги са били на самодейно ниво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Зима 2024/2025 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (538) 54%
Не (374) 37%
Не мога да преценя (90) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: