ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Гастроентеролог: Ракът на дебелото черво е свързан и с начина на хранене | ||||||
| ||||||
"До един момент, до 20-годишна възраст, неправилното хранене не ни се отразява, но в един етап започват проблемите с червата, проблемите с храносмилането. Доста често при мен идват пациенти, които ми се оплакват, че имат подуване на корема, имат газове, не се чувстват добре, чувстват се доста изморени", посочи Георева. Тя е много против гладуването. Създала е режим, който е разделила на три фази – въглехидратен, белтъчен и мазнинен. "Давам трите компонента на организма, които той изисква, тъй като ако се отнеме един от компонентите, той започва да страда и след това, на един по-късен етап това се отразява върху нашето здравословно състояние. А целта ни е да се храним правилно, по правилния начин и по правилното време, за да може тялото ни да се чувства добре." По думите на специалиста затлъстяването означава предимно дисбаланс, т.е. организмът ни показва, че в някоя част от нас има проблем. Подуването, киселините, газовете – това е бичът на съвремието, т.нар. "синдром на дразнимото черво“, чиято честота все повече нараства. Както и ракът на дебелото черво – той е свързан не само с генетиката, но и с храненето. Той е трети в световен мащаб, а в България честотата му е на второ място сред мъжете, а при жените е на второ място след рака на гърдата. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Любим артист остана завинаги на 39, участваше в легендарен сериал
15:06 / 21.01.2025
Почина едно от емблематичните лица на БНТ
19:36 / 21.01.2025
Роди на 44, а днес стана на 51
17:56 / 22.01.2025
Вместо сватба - анулираха годежа
13:18 / 23.01.2025
Водещата на тотото поема по нов път
16:08 / 21.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета