Гергов откраднал Вили като ученичка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
09:40 / 22.12.2006
26939
Семейният живот на Георги и Вили Гергови започва като историята на Ромео и Жулиета. Двамата са лудо влюбени, но родителите им са врагове. Той е от партизанското село Ягодово. А нейният род е на другия фронт - баща й е лежал в Белене, близките й бойкотират ТКЗС и критикуват комунистите. Затова младите Георги и Вили се женят без благословията на родителите си. Майка й и баща й не дойдоха да я видят в продължение на половин година, спомня си днес Гергов. Скоро обаче голямото сърдене минало и двете фамилии се помирили. Всичко си дошло на мястото. Сега родителите на Вили живеят с Гергови. Много ги обичам, разбираме се чудесно и не ги деля от майка си и баща си, обяснява самият Георги Гергов.
Цял живот сме заедно. Оженихме се още в гимназията и вече 31 години сме семейство, казват известният пловдивски бизнесмен и нежната му половинка. Зад гърба си имат постигнато много. Най-голямата им ценност е семейството - синовете им Тодор и Цветомир, двете снахи, тримата внуци и внучката Вилиана, която е каката на по-малките момчета. Известно е, че фамилията има и добър бизнес, който в голямата си част е семеен. Силата им е във взаимната подкрепа и доверие помежду им - качества, които са залог и за успеха в бизнеса.
Градихме семейството и живота си в движение, тъй като нищо не ни беше дадено наготово, спомня си 50-годишният бизнесмен за времето, когато с Вили са били съвсем млади. Двамата се познават от 10-годишни. Попадат в един и същи клас в пловдивското село Ягодово. Вили е коренячката, а Гергов е преселник от врачанското село Невянин. През далечната 1966 г. цялото му семейство се мести в Ягодово под влияние на повсеместната преселническа вълна от Северна България. Пътят на съучениците се разделя при завършването на началното училище. Вили се записва в пловдивската гимназия "Лиляна Димитрова", а Гергов - във ветеринарния техникум в Стара Загора. Не след дълго обаче съдбата пак ги събира. И двамата решават да се оженят. Подписват в трети курс на гимназията. Оттогава са все заедно. Семейството е сплотено, а формулата за оцеляването му е, че се държат здраво един за друг. Декември е месецът, когато почти всеки ден Гергови имат някакъв семеен празник. Преди броени дни фамилията празнува първия рожден ден на най-малкия внук на Гергов - Велин. Малко преди това той проходи и му правихме и прощъпалник, обяснява гордият дядо. Той се надява, че мъникът може би ще е първият инженер в рода, тъй като на прохождането хванал в ръка първо чука, мобифона и кредитната карта. Този месец големият син Тодор и съпругата му Мими честват и годишнина от сватбата си. Мими има двоен празник, тъй като е и рожденичка. Старт на семейните тържества през декември всяка година дава рожденият ден на Георги Гергов. Тази година на 12 декември той имаше 50-годишен юбилей. Ресторантът на хотела му "Санкт Петербург" в Пловдив едва побра многобройните близки, приятели и бизнес партньори на Гергов. Специално за юбиляря пя мегазвездата Филип Киркоров. За да поздрави лично рожденика, под тепетата пристигна и първата двойка на държавата - президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка. Премиерът Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма. По-голямата част от кабинета присъства лично на купона. Информацията е на вестник "Сега".

Виж коментарите (33)
Още новини от Любопитни новини:
Три дами казаха сбогом на "Игри на волята"
Проф. Рачев с лоша прогноза
Безумно объркване в последния епизод на "Коя е тази песен"
Ясно е какъв хонорар ще получи Димитър Рачков за един сезон на "П...
Ето защо "солта е по-скъпа от златото"
Тази събота най-после ще наруши мълчанието и ще се изповяда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).