Гергов стана първи клиент на салона за модерни изкуства, купи 3 картини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:57 / 13.06.2006
2721
Бизнесменът Георги Гергов стана първият клиент на салона за модерни изкуства, който бе откри на 12 юни вечерта в Пловдив. Със съветите на изкуствоведа проф. Аксиния Джурова той избра 3 платна от експозицията, включваща картини на 20 съвременни български художници от фонда на пловдивската галерия “Жорж Папазов”. Гергов си купи творби на Греди Асса, Енчо Пиронков и Любен Диманов.

В модерното изкуство вече изчезват границите между жанровете, затова в салона ще се представят автори от различни области, направления и стилове, ще се презентират съвместно творби на живописта, скулптурата, киното, театъра, литературата, балета, музиката, фотографията, ще се акцентира е върху детското творчество, обясни при откриването Ваня Атанасова, собственик на галерията, към която се открива салонът. Над 200 интелектуалци, бизнесмени и представители на местната власт присъстваха на тържеството в бизнес център “Рилон”.

“Такъв салон досега не съществуваше в България – каза при откриването изкуствоведът проф. Аксиния Джурова. - Хубаво е, че вече има едно място, където да се събират хора от различни творчески гилдии, защото това ще даде стимул на културния живот, както е било у нас в периода между Първата и Втората световни войни. Пловдив е град, който заслужава такова място, защото също като Венеция уважава своите художници.”

Ако ги нямаше галериите, трудно бихме разбрали хората на изкуството, затова нека благодарим на Ваня за инициативата да създаде този салон за модерни изкуства, добави кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков.

Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир
10 години се носят на вихъра на любовта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).