Голяма компания уволни служители

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:13 / 19.10.2024
2540
Служители на META са били уволнени поради това, че са нарушили правилата за използване на ваучерите за храна, които компанията им осигурява. Те са ги използвали, за да си купят неща като паста за зъби и прах за пране, пише BBC. 

Други пък са решили дадат ваучерите на свои познати или са надхвърлили сумата, до която е можело да пазаруват. Не е ясно колко предупреждения е бил отправил Марк Зукърбърг към своите служители преди да ги уволни, ако изобщо е отправял такива. 

Това, което е известно обаче, че в последните месеци META е направила съкращения в различните нива на компанията. 

Служителите на META традиционно получават ваучери от 25 долара за обяд, 20 долара за закуска и 25 долара за вечеря. Те могат да бъдат използвани във веригата за доставка на храна до вкъщи Grubhub. 

Служител на компанията , който запазва анонимност, потвърждава, че уволнения е имало, като споменава, че те са били направени заради това, че някои служители са си позволили да закупят продукти, които са нехранителни, или да надвишат бюджета, който е предварително определен. По думите му повече от 30 души са били съкратени. 

Той посочва, че част от покупките, които са нехранителни стоки, включват паста за зъби, четки за зъби и чаши за вино. 

"Те бяха предупредени да спрат да си купуват тези неща. Някои се съобразиха, но все пак бяха уволнени след три месеца", споделя той. 

Други служители, които са били потърпевши, споделят в постове в социалните мрежи, че предупреждения не е имало. 

META е направила съкращения на служители в Instagram, WhatsApp и Reality Labs, но не поради нарушения на правилата за използване на ваучерите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Не може да бъде! Евгени Генчев замени Валерия с Ивка Бейбе, тя му...
Невена Цонева, Венко и детето им се озоваха на Главната в Пловдив...
Родна певица от култов дует: Пях на убиеца на съпруга ми
Защо някои хора никога не се разболяха от COVID-19
Обвиниха продуцентите на "Игри на волята"
Цяла Куба остана без ток, десет милиона души на тъмно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).