ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Голямата игра се завърна с големите първенства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 17.08.2023Коментари (0)980
©
Ето че клубният сезон във футболна Европа отново стартира с пълна сила, за да направи по-интересни и вълнуващи уикендите на милиони почитатели на най-великата игра. Колкото и да е приятна лятната ваканция, няма как да отречем, че ни липсват мачовете от Висшата лига и Серия А, от Ла Лига и Бундеслигата, а и от другите първенства от елита на Стария континент. Стартът на сезона е един добър повод за откриване на сметка в Bwin или за използване на актуалните предложения на букмейкъра.

А такива съвсем не липсват. По случай старта на големите първенства световната компания подари на своите клиенти безплатни залози. Вярно е, че говорим за малки суми, но от друга страна това са комплименти без никакви изисквания за разиграване или освобождаване на сума за теглене.

С началото на битките в топ лигите на Европа се завърна и голямата игра за почитателите на футболните прогнози. От какви позиции стартират водещите 5 шампионата на континента?

Манчестър Сити се готви за четвърта поредна титла

Едва ли някой би оспорил, че Манчестър Сити се намира в зенита си - не само в последните години, но изобщо в исторически план. “Гражданите" започват кампанията с амбицията да триумфират за четвърта поредна година с титлата в Премиър лийг. И не се вижда кой ще ги спре. Но голям клуб какъвто е регионалният противник Манчестър Юнайтед никога не трябва да бъде отписван. “Червените дяволи" не оправдаха очакванията през миналия сезон, но дали пък през този няма достигнат до пика си при Ерик тен Хааг? Това е по-вероятно, отколкото Юрген Клоп отново да превърне Ливърпул в претендент за трона. Но поне в началото не можем да отпишем и мълсисайдци. А естествено, в групата на отборите с аспирации за първото място трябва да бъде включен и вицешампионът Арсенал.

Проблеми на старта за Барселона и Реал Мадрид

В Ла Лига има два отбора, които винаги започват сезона с идеята да се борят за титлата - Реал Мадрид и Барселона. Но и двата гранда срещнаха проблеми на старта на кампанията. Кралският клуб останаха без важни играчи като вратаря Тибо Куртоа и защитника Едер Милитао, които се контузиха тежко и вероятно ще пропуснат целия сезон. Въпреки това Лос Меренгес потеглиха с убедителна победа като гост на Атлетик Билбао. За разлика от историческия си съперник Барса се препъна на старта срещу Хетафе. Освен това за поредна година каталунците имат затруднения с това да картотекират играчите си заради финансови проблеми. На този фон нищо чудно Атлетико Мадрид отново да се намеси пълноценно в борбата за първото място.

Милан се очертава като основен конкурент на Наполи

В Италия Наполи ще се стреми да защити титлата от миналия сезон. Задачата за шампионите ще бъде трудна, като начело вече не е Лучато Спалети, а Руди Гарсия. На база на направените трансфери през лятото като основен конкурент за “скудетото" очертава Милан. Поне за това говори трансферната активност на “росонерите", които взеха обещаващи играчи като Кристиан Пулишич, Саму Чуквуезе, Юнус Муса, Рубен Лофтъс-Чийк. Но дали те ще бъдат достатъчни - това засега е под въпрос. От друга страна Интер също направи силен сезон и сега ще се опита да се завърне на върха. По-малко вероятно изглежда това за Ювентус, само че може ли някой да си позволи да отпише Старата госпожа?

Що се отнася до другите две първенства от европейския Топ 5, то там има доминиращи отбори подобно на Англия. Байерн продължава хегемонията си в Германия, докато ПСЖ е над всички във Франция. Но докато в Бундеслигата едва ли ще има коренна промяна, то в Лига 1 все пак има шанс някой да свали шампионите от трона. Все пак от Пари Сен Жермен си тръгнаха Лео Меси и Неймар, а Килиан Мбапе също вече си е стегнал багажа. При тази ситуация столичният гранд изглежда уязвим, като въпросът е има ли кой да се възползва от временните колебания.

Но големите първенства привличат внимание не само със спора за шампионските почести. Става дума за почти 50 срещи на топ ниво всяка седмица, които дават възможност на зрителите и любителите на залозите да станат свидетели на футбола от възможно най-висока класа.

Хазартните игри са само за пълнолетни и за забавление – играйте отговорно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: