Гущерова: Няма да жертвам живота си за някакъв опит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 01.06.2024
3998
"Нашите политици със сигурност е необходимо да си сменят "чипа" в главите."Това каза Светлана Гущерова по повод новата идея на Илон Мъск да търси доброволци за поставяне на мозъчни чипове.

"Няма да жертвам живота си за някакъв опит. Много е опасно, слагаш си нещо в главата. Колкото и пари да ми предлагат, това означава да съсипя живота си. Най-вероятно Илон Мъск ще предложи възнаграждение на доброволците и това е ненапразно, защото със сигурност знае, че нещо може да им се случи", сподели Светлана.

Компанията за мозъчни чипове на Мъск "Нюралинг" е в търсене на трима доброволци за оценка на свое устройство за имплантиране в мозъка. Проучването ще отнеме няколко години, а милиардерът първоначално е поискал да включи 10 души в програмата.

"Много хора в България биха се навили, особено ако е за пари. Голяма част от българите ще се съгласят, щом ще им се плаща", коментира още Гущерова пред  "България днес".

На противоположно мнение е друга известна красавица - моделката Катрин Вачева. Тя смята, че у нас гражданите са доста тесногръди и не биха се включили в нестандартния опит.

"Българинът е много мнителен за всичко. И като цяло всеки здравомислещ човек ще е против. На Запад хората са по-отворени на всякакъв вид новости, изобретения и т.н. Много вярват на тези личности с голям финансов капитал, а в Европа хората са по-затворени и по-наплашени и не биха са осмелили дори и за пари. Може би само в някои много бедни държави", коментира Вачева.

Манекенката е категорична, че не би се включила в такъв експеримент, а на Мъск му се дава прекалено много власт.

"Нормален човек никога не би се съгласил. Има много луди хора, които биха се подложили на такова нещо, но лично аз - никога. Прекалено голяма власт се дава на Мъск. Това са експерименти с живи същества все пак", заяви още Катрин Вачева.

Актьорът Китодар Тодоров също изказа мнение по темата. Той би се включил в подобен опит само ако това ще подобри здравето му.

"Хората често експериментират със себе си и със сигурност ще има желаещи. Трябва да има повече информация за същността на устройството, което ще се изследва. Дали е за добро или лошо, времето ще покаже" , коментира пред "България Днес" актьорът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6803):
01.07.2024 Диляна Попова го играе амазонка на "Острова на стоте гривни"
27.06.2024 Сузанита с ужасяващо признание, станала жертва на наркотиците, направила и опит за самоубийство
22.06.2024 Любимата на Георги Блажев го зарадва с безценно парти в парка за рождения му ден
21.06.2024 Бившата жена на Джуди Халваджиян се омъжи за друг
20.06.2024 Трогателната история на Мат Лебланк и неговата дъщеря, която преобръща живота му
20.06.2024 Бен и Дженифър почиват разделени
Още новини от Любопитни новини:
Уникален! Ергенът Евгени с емоционален призив към шофьорите
Любимката на народа идва в Пловдив
17-годишна ученичка от Пловдив с перфектни мерки и излъчване е на...
На морето: По цял ден се облизваха и вечер скачаха в леглото на н...
Предупредиха ни за магнитни бури
Любо Киров - милионер, само данъците му са 1,5 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).