Хор "Детска китка" изнася специален Великденски концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:29 / 14.04.2009
1758
Хор "Детска китка" ще поднесе тази  вечер от 19 часа в залата на АМТИИ специално подготвен концерт - "Хорова музика с орган", втори по ред от цикъла "Тематични концерти". Програмата, изцяло с акомпанимент на орган, се представя от хора за първи път.

Любителите на музиката ще имат удоволствието да чуят Реквием от Габриел Форе, произведение, което се изпълнява рядко в България. Във втората част от програмата ще звучат песни от Феликс Менделсон, Габриел Форе и съвременния американски композитор Зий Рандъл Струп.

Реквиемът на Форе е заупокойна меса, която за разлика от реквиемите на Моцарт, Верди, Берлиоз не проповядва идеята за страшния съд. Френският композитор не харесва мрачния характер на класическите реквиеми и посвещава произведението си на Вярата, Покоя, Мира и Любовта.

Партньори на момичетата от "Детска китка" ще бъдат сопраното Николина Кърмазлийска и баритонът Борислав Филипов. Диригент на хора е Златина Делирадева, а съпроводът е на младите органистки Ивета Иванова и Надежда Петрова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).