Хор "Детска китка" посреща Девическия хор на Хамбург

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:46 / 13.05.2009
1706
Пловдивският хор "Детска китка" ще посрещне Девическия хор на град Хамбург (Германия) за двудневен съвместен уъркшоп и концерт в края на седмицата.

Посещението се осъществява по проект "Младостта на Хамбург и Пловдив", чиято цел е междукултурен обмен чрез съвместна работа с музика между младежи от България и Германия.

В два поредни дни - 16 и 17 май - хамбургският и пловдивският хор ще участват в съвместен уъркшоп, на който ще бъдат изработени българската песен "Що ми е мило и драго" от Петко Стайнов и немската "Приспивна песен" от Йоханес Брамс. От българска страна ще работи проф. Златина Делирадева - диригент на хор "Детска китка", а от немска госпожица Геза Верхан - диригент на Хамбургския хор. На рояла ще свири Надежда Петрова. Уъркшопът е открит за студенти, преподаватели и широка публика.

Във финален концерт на 17 май, от 17.00 часа, в залата на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, слушателите ще могат да видят и чуят резултатите от съвместната работа на двата хора, както и изпълнения на песни от Орландо ди Ласо, Томас Морли, Лайош Бартош, Аво Перт, Карл Дженинкс, Петър Льондев, Стефан Мутафчиев, Георги Димитров и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).