
ЗАРЕЖДАНЕ...
Игнорирайте снега навън и вижте рецептата за "бабината пролетна чорбица" | ||||||
| ||||||
"Ей така става всяка пролет - излезе ли зеленото, задължително приготвяме от Бабината пролетна чорбица." Необходими продукти: – коприва - 3 - 4 шепи, млада – киселец - 2 шепи – листа от репички - 1 малка връзка – зелен лук - 2 стръка – пресен чесън - 2 стръка – брашно - 1 с.л. препечено – ориз - 1/2 ч.ч. – масло - 4 с.л. – олио - 2 с.л. – сол – черен пипер - на вкус – магданоз - 1 малка китка за застройката – яйца - 1 бр. – кисело мляко - 3 - 4 с.л. Начин на приготвяне: Зеленият лук и пресният чесън се нарязват на ситно. Задушават се на умерен огън с маслото и олиото. Към тях се добавят ситно нарязаната коприва, листата от репички и киселеца. Разбърква се, докато поомекнат, добавя се препеченото брашно (приготвено в сух тиган) и се налива около 1.2 л топла вода. След като супата от коприва започне да ври, се слага предварително почистения и измит ориз и се вари до готовност. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, поръсва се със наситнения магданоз. Отделя се една купичка от пролетната супа, изчаква се няколко минутки леко да се охлади и с нея се разрежда застройката от разбитото яйце и кисело мляко. Прехвърля се при непрекъснато бъркане към чорбата. Бабината пролетна чорбица се поднася веднага, още докато е топла. Добър апетит! източник: gotvach.bg |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg