ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Интересен трик, с който можете лесно да се преборите с "ледниковия период" около гумите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:28 / 20.12.2023Коментари (0)3348
©
Един от проблемите за шофьорите през зимата е натрупването на сняг в подкалниковите пространства. С течение на времето той замръзва и се превръща във внушителни парчета лед, които пречат на завиването на колелата. Шофьорите са наясно, че подобни "израстъци" най-малкото не са от полза за техническото състояние на автомобила, но не всеки знае как да ги премахва адекватно, без да наруши целостта на пластмасите. Разказваме ви за още един интересен трик, с който можете лесно да се преборите с "ледниковия период“ около гумите.

Понякога ледените "сталактити“ растат до толкова впечатляващи размери, че "изяждат“ почти цялата празнина между каросерията и гумата. В момента на преминаване през някаква неравност, парчето лед се удря в асфалта и често предава част от енергията на сблъсъка директно към каросерията. При това, разбира се, се чупи. Но също така може да смачка подкалника. Това, разбира се, не е толкова често срещано явление. Но това предизвиква сериозен страх за безопасността .

Въпреки че много по-реалният проблем от снега и леда, натрупан в арката на колелото, не е свързан с това. Повредените маншони на сферичните шарнири или повишеното износване на гумите са много по-често срещани последствия от отлаганията на замръзнала вода. На пръв поглед е почти невъзможно да се борим с описания феномен. Няма да спирате на всеки километър и да избивате снега от гнездата на колелата!

Необходимо е по-кардинално решение, което да предотврати или поне значително да намали натрупването на сняг в арките на калниците. Едно такова е смес, която можете да си направите сами, като за целта ви трябва литър бензин в буркан, който може да се затвори доста плътно. Също така ни е необходима съвсем обикновена свещ, която се натрошава (или се настъргва с ръчно кухненско ренде). Полученият "прах“ се изсипва в буркана с гориво и се оставя за няколко дни в топла стая, пише AutoMedia.bg. Контейнерът се разклаща периодично, така че бившата свещ да се разтвори по-активно.

Когато свещта се разтвори напълно, а арките под калниците са измити от мръсотия и подсушени се покриват с получения разтвор с четка. Бензинът ще се изпари, а парафинът от свещта ще остане върху обшивката на калника. И впоследствие ще предотврати полепването на сняг. Такава обработка трябва да се повтаря два пъти през зимния сезон.


Още по темата: общо новини по темата: 550
26.10.2024 »
15.10.2024 »
28.09.2024 »
26.09.2024 »
24.09.2024 »
23.09.2024 »
предишна страница [ 1/92 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български национален отбор по футбол
Кино Космос на концесия
51-ото Народно събрание
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: