ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Интересни храни навлизат все повече в нашата кухня | ||||||
| ||||||
Храни с причудливи имена не липсват в световната кухня. Някои от тях са с доста древен произход. Пример за това е едамаме. С тази екзотично звучаща японска дума се назовават младите соеви зърна, набрани в точно определен момент. Прибират се на ръка, около 2 седмици преди да узреят напълно. В Япония ги ядат още от ХІІІ век. Типично по японски отглеждането и прибирането на едамаме е вид изкуство. Идеалният момент да се прибере реколтата от соеви бобчета е само 3 или 4 дни. Трябва да се улучи моментът, когато те са още сладки, сочни и вкусни, пише специализираният сайт gotvach.bg. Дори един ден забавяне разваля магията на този хранителен продукт. Бобчетата стават жилави за дъвкане, брашнени на консистенция и неприятни на вкус. В родината им хората обичат да ядат тази приятна храна точно в нейния сезон. Те вярват, че храната, консумирана само в сезона, когато расте, удължава човешкия живот. Кога точно е сезонът на едамаме, зависи от това на какво географска ширина се намира държавата. Несъмнено едамаме заслужава да се опита, най-малкото защото Япония има традиции в приготвянето и поднасянето на храната, граничещи с изкуство. В Страната на изгряващото слънце храненето е вид изкуство, подобно на всички други, и затова има какво да се научи от техните традиции. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета