ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Изборът на вкусна краставица може да бъде трудна задача | ||||||
| ||||||
Първата стъпка е да обърнете внимание на цвета на краставицата. Цветът на зеленчука трябва да е тъмнозелен до изумрудено зелен, допустими са и други нюанси, ако търсите нестандартен, специален сорт, като например бидиго лунго (бели краставици). Също така е важно кората на краставицата да не е много лъскава. Вторият етап от избора на краставици е изследване на повърхността. Корите трябва да са без вдлъбнатини, пукнатини и петна. Не се допуска наличието на слуз, плака и плесен върху повърхността на зеленчука, пише jenata.bg. В този случай краставицата може да бъде гладка или пъпчива. Един от лайфхакове при избора на краставица е изборът на размера на плода. Дългите и гладки са по-подходящи за салати, тъй като е по-малко вероятно да станат горчиви, а за консервиране - къси и с игли. Четвъртият начин за избор на краставици е да погледнете дръжката на краставицата, ако има такава, това означава, че реколтата е събрана внимателно. Освен това дръжката предпазва плода от проникване на микроби и мръсотия в него. Имайте предвид, че на това място зеленчукът трябва да е еластичен и твърд. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Есил Дюран - горд собственик на много специална къща
10:23 / 03.11.2024
Голяма радост: Участник от "Игри на волята" стана баща за първи път
10:14 / 03.11.2024
Бунт срещу "Биг Брадър"
08:43 / 04.11.2024
Папи Ханс: Не можах дори да се разплача
17:56 / 03.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета