Изложба на Беляшки в галерия Бовиел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:15 / 01.04.2005
1217
Днес в галерия Бовиел се открива новата изложба на Петър Беляшки озаглавена „Бели часове в петък вечер”. Експозицията е подготвена с много вкус и е планувана и желана от автора. Авторът ще покаже 25 платна с абстрактни композиции.
Беляшки рисува още от юноша. Дори и в тези негови ранни години, той се изравява с много цвят в творбите си. Меломан и колекционер на британски рок от 60 и 70 години. Начален тласък в творчеството му са портретите на рок-музикантите, които Беляшки прерисува като младеж.
Член е на СБХ, както и на Дружеството на Пловдивските Художници. Завършва „Керамика и стъкло” в Елин Пелин през 1974г , и това оставя трайни следи през годините. Дори и сега въздейства с мелодията на цветовете, с техния ритъм и възприемането им от публиката. Петър Беляшки създава наистина еднин собствен стил в културния живот на Пловдив, не само като изряден и изключително подреден живопесец, но и като професионалист, нещо което е изключение при хората на изкуството. Всички тези негови качества могат да се забележат както в работното му ателие, така и тук в лицето на всяка една творба.
Рисува рано сутрин, сам, на фона на любимата му музика. И както се случва в живота е много взискателен към творенията си, не ги показва докато не са напълно завършени. Не спира да ги променя и допълва, докато не му донесът онова пълно удоволетворение, без което никой творец не е щастлив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зрители: Ясно е, че е нагласено, но този път прекалихте много
Почина победител от "Евровизия"
Нана Гладуиш: На мъжа ми му направиха тежка сърдечна операция - о...
Комета приближава Земята
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).