Използвайте този малък трик, за да сготвите перфектно каймата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:02 / 21.08.2024
23757
Обожаваме почти всякакви ястия с кайма - от традиционните мусака и пълнени чушки до по-космополитните паста болонезе или емпанада. Знаем, че едно от основните неща при готвенето с мляно месо (независимо дали е телешко, свинско или пилешко), е овкусяването.

Извън разнообразните подправки обаче винаги сме се сблъсквали с един проблем - когато започнем да я запържваме или задушаваме, каймата ни никога не става на равномерни парченца.

Причината вероятно се корени в това, че обикновено използваме дървена или силиконова шпатула, за да я разбъркваме докато се готви. А просто е трябвало да посегнем към друг уред - пресата за картофено пюре.

С негова помощ можем да намачкаме мляното ни месо на малки равномерни парчета, които създават цялостно по-хомогенен вид на ястието. Особено ако то е просто задушена с подправки кайма, с която да си направим домашно тако, пишат Kitchn, цитирани от lifestyle.bg.

Ползването на пресата за картофено пюре обаче идва с известно предупреждение. Ако тя е метална, трябва да внимаваме да не издраскаме повърхността на тигана с незалепващо покритие, в който готвим каймата. Или просто да използваме най-обикновен тиган.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Обратите в живота на Венета Райкова валят един след друг
Жените от тези зодии са най-желани
Венци Мицов: Скъпи чалгари, любимата ви музика отдавна ви е изтри...
Малвина е от Пловдив и успя да надвие мъж в "Игри на волята"
Известен пластичен хирург от Пловдив: Започнах да отказвам, защот...
Звезди застават до Флорина в "Колко ми даваш"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).