ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Използвайте този малък трик, за да сготвите перфектно каймата | ||||||
| ||||||
Извън разнообразните подправки обаче винаги сме се сблъсквали с един проблем - когато започнем да я запържваме или задушаваме, каймата ни никога не става на равномерни парченца. Причината вероятно се корени в това, че обикновено използваме дървена или силиконова шпатула, за да я разбъркваме докато се готви. А просто е трябвало да посегнем към друг уред - пресата за картофено пюре. С негова помощ можем да намачкаме мляното ни месо на малки равномерни парчета, които създават цялостно по-хомогенен вид на ястието. Особено ако то е просто задушена с подправки кайма, с която да си направим домашно тако, пишат Kitchn, цитирани от lifestyle.bg. Ползването на пресата за картофено пюре обаче идва с известно предупреждение. Ако тя е метална, трябва да внимаваме да не издраскаме повърхността на тигана с незалепващо покритие, в който готвим каймата. Или просто да използваме най-обикновен тиган. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Съпругата на Гунди: Разделихме се заради рутина, исках свобода
09:04 / 11.11.2024
КЗП: Бъдете готови за големи опашки и сериозно чакане
14:02 / 11.11.2024
Неочакван развод по-малко от година след сватбата
15:02 / 12.11.2024
Голям град в Южна България осъмна с първи сняг за сезона
08:33 / 11.11.2024
Днес става на 62
08:31 / 11.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета