ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Как да "съживим" стария хляб, за да го направим отново годен за ядене | ||||||
| ||||||
За целта е необходимо да го намокрим с вода, която да попие добре, но не прекалено, за да не капе след това. Важно е хлябът да е навлажнен, като обаче внимаваме да не се разпадне или разкашка. След това вече идва ред да го поставим във фурната на около 100 градуса за 20-30 минути. Можем да познаем, че е готов, когато вече не е твърд, а е омекнал и приятно топъл. Най-хубавото пък е, че отново е като прясно изпечен. Освен това плюс на този метод е, че може да приложим както върху цял хляб, така и върху останала половина, което означава, че не е нужно външната част да е изцяло кората. Полезно е да имаме предвид също, че за този начин трябва да съобразим и колко застоял е хлябът ни и какъв вид е той. Тези фактори може да повлияят на количеството вода, която е необходимо, както и нужното време във фурната. Например, ако хлябът ни не е прекалено остарял и втвърден до камък, е достатъчно едно бързо намокряне с по-малко вода. При прилагането на този метод с нарязан на филии хляб обаче трябва да сме една идея по-внимателни, тъй като по-лесно може да се разпадне от водата. Най-лесно и ефективно се получава с цял хляб, включително ненарязани франзела, фокача или чабата, както и хляб с квас, пише Well and Good, цитиран от lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какво е "фъбинг" и защо да го избягваме на всяка цена
19:33 / 09.11.2024
Хванаха българин с автомобил за 80 000 лева, издирван от Русия
17:43 / 09.11.2024
До две заплати ще получат някои държавни служители като коледни бонуси
17:20 / 09.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета