Как да сварим яйцата, без да ги счупим?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 28.03.2024
6369
Колко от яйцата, които варите остават здрави? За да е изпълнена тази мисия успешно, много домакини използват различни трикове. Но кой от тях е най-ефективен? 

Днес ще ви споделим как най-сигурно да извършите този процес и да сложите край на спуканите яйца.

На стайна температура 

Сигурно сте чували от вашите майки, че яйцата трябва да се варят, когато са престояли известно време в хладилника? Научната истина е, че свежите яйца имат по-голяма вероятност да се счупят, когато ги варите. Затова, купете яйцата два-три дни преди варенето и ги извадете от хладилника поне 1-2 часа преди да ги сложите в тенджерата. 

Правилното поставяне в тенджерата 

Когато слагате яйцата в тенджерата, поставете ги на дъното, без да ги пускате рязко и от високо, за да не ги ударите. Не претъпквайте съда с яйца и оставете малко пространство между тях, за да предотвратите евентуално счупване, когато те се движат по време на варене.

Добавете оцет и сол 

Оцетът е известен като превантивно средство против напукване на яйца. Преди да започнете да варите, добавете няколко супени лъжици в тенджерата. Солта, от друга страна, помага да запазите белтъка вътре, ако случайно някое яйце се счупи по време на варене. 

Контролирайте температурата 

Не завъртайте котлона на най-високата температура. По-разумно е да оставите на средна температура, за да предотвратите "подскачането" на яйцата и счупването им. ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене 

Времето за варене 

Използвайте таймер, за да контролирате времето. Перфектното време за сваряване на едно яйце е между 4 и 6 минути в зависимост от желаната степен на твърдост на жълтъка. Тези съвети ще ви помогнат да варите яйца без да се счупи нито едно, и да получите перфектното яйце, готово да украси вашата трапеза или да се превърне в любима съставка на вашите ястия, съветват от actualno.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (197):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
11.05.2024 Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
Още новини от Любопитни новини:
"Обичам те, братко": Зейн почете паметта на Лиъм Пейн с емоционал...
Доц. д-р Лъчезар Лозанов: Част от пациентите с преддиабет имат но...
Любима актриса от "Островът на обречените" и "Клюкарката" празнув...
Ще почувстваме неразположения тези дни
Соня Васи за дъщеря си: Има й нещо на мозъка, което трябва да се ...
Неочаквана раздяла, Буков отново е сам


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).