ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Как да сварим яйцата за Великден без да се напукат? | ||||||
| ||||||
Често с желанието си да имаме богата трапеза и широк избор от декорирани великденски яйца, приготвяме повече яйца, отколкото бихме могли да изядем или раздадем на познати. За да удължите годността на царят на великденската трапеза - яйцето, трябва да го предпазите от напукване. Яйцата, чиито черупки са се напукали при варенето, трябва да бъдат консумирани възможно най-бързо, защото срокът им на годност е изключително кратък. Важно е да не започнете да варите яйцата, ако те са директно извадени от хладилника. Добре е 30 минути преди варене те да бъдат извадени от хладилника, тъй като е необходимо да се затоплят до стайна температура. Изключително важно е да ги варите на слаб огън за от 5 до 8 минути. Някой домакини използват и допълнителни "трикове", за да предпазят максимално яйцата при варене. Такива например са добавянето на сол във водата или запълването на празното пространството в тенджерата с кърпа, за да не се удрят яйцата в стените й. |
Още по темата: | общо новини по темата: 197 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Няма да ни се размине, НИМХ потвърди официално прогнозата
10:35 / 27.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета