ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Как се печелят пари от криптовалути?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 10.07.2024Коментари (0)5453
©
Криптовалутите съществуват вече от доста време и са популярен начин за правене на пари онлайн, като все повече и повече хора търсят начини да се възползват от този нов цифров актив.

Ако се интересувате да изкарвате пари от криптовалути, е много важно да правите подробни проучвания за тях. Разбирането на свойствата на криптовалутите и техните плюсове и минуси ще ви даде по-голям шанс за успех. След като сте вече добре запознати с дадена криптовалута, можете да започнете да инвестирате.

Купете Pepe Unchained

Добиване на криптовалути

Един от главните начини за изкарване на пари от криптовалути е добивът им. Този процес проверява транзакциите в блокчейна и добавя нови блокове от данни към веригата. Правейки това, миньорите се възнаграждават с криптовалута за своите усилия. Добивът може да се извършва със специализиран хардуер или с облачни услуги за копаене.

Традиционен добив

Това се отнася до процеса на свързване на специализиран хардуер към десктоп устройство с цел свързване към блокчейн мрежата. На свой ред хардуерът ще консумира електроенергия, за да проверява блокчейн транзакциите.

Когато миньорите успеят да валидират блок, те печелят награди под формата на крипто токени. За съжаление добивът на криптовалути с голяма капитализация като биткойн вече не е осъществимо за обикновения потребител. Напротив, процесът е доминиран от големи платформи за копаене с огромни ресурси и достъп до най-специализираната хардуерна технология на пазара.

Облачен добив на криптовалути

Добрата новина е, че е възможно да се копаят криптовалути, без действително да се купува хардуер или да се налага да се консумират значителни количества енергия. Това е възможно чрез платформи за облачен добив на криптовалути, които обединяват ресурси на инвеститорите от разстояние. Процесът просто изисква инвеститорите да депозират избраната от тях криптовалута, а останалото се поема от доставчика на облачния добив.

След това токените ще генерират доходност, която представлява дела от всички награди за копаене. Делът ще бъде пропорционален на сумата, депозирана в сайта за облачно копаене. Имайте предвид обаче, че цялостното проучване на легитимността на доставчика е от решаващо значение. Причината за това е, че много платформи за облачно копаене всъщност са измами.

Търговия с криптовалути

Търговията с криптовалута е друг популярен начин за печелене на пари от крипто. Този метод включва покупка и продажба на дадена криптовалута. Можете да се възползвате от разликите в цените, които често варират, и да направите добра печалба.

Инвестиция в предварителни продажби

Включването в даден крипто проект от съвсем рано е ход, който много от успешните инвеститори в световен мащаб включват в своята инвестиционна стратегия. Идеята тук е, че ранното инвестиране в иновативен крипто продукт, перспективен токен или услуга, обикновено предлага възможно най-изгодната цена.Това разбира сеноси и риск, понеже никога не знаем със сигурност как ще потръгне дадена криптовалута, но при евентуален успех, потенциалът е много голям.

Въпреки че ранното включване вече е невъзможно за доказани криптовалути като Bitcoin, Ethereum, BNB или Cardano, на пазара има много други нови или не толкова популярни криптовалути. Затова щателното проучване на нови криптовалути, които са в процес на предварителна продажба, може впоследствие да се окаже много печеливш ход. Пример за евтини и не особено популярни криптовалути с голям потенциал са:

Pepe Unchained

WienerAI

eTukTuk

Търговия на крипто борси

Крипто борси, като например Binance, KuCoin и Bybit, са друг вариант за печелене на пари от криптовалути, като се стремите да закупите дадена валута на ниска цена и след това да я продадете на по-висока цена за печалба.

За да печелите от търговия на такава борса, ще трябва да имате солидно разбиране как да анализирате пазара и различните криптовалути. Това означава извършване на щателно пр
©
оучване на дадена криптовалута, за да можете да прецените дали си струва инвестицията в нея. Извършването на технически анализ на валутата, като изучавате нейната графика и история на цената, може да ви даде индикация за това дали се очаква цената да се вдигне или да падне.

На крипто борсите можете да търгувате всекидневно по много пъти за по-малки печалби или да инвестирате дългосрочно в дадена валута, ако очаквате цената й да е повиши многократно.

Крипто стейкинг

Стейкването е процес, който позволява на инвеститорите да генерират лихва върху техните крипто активи. Токените се депозират в блокчейн протокол, за да се поддържа мрежата безопасна и работеща. Токените, които се депозират, впоследствие ще генерират лихва, която се препраща на инвеститора след договорения срок.

Срокът на стейкването може да бъде фиксиран, като например 30 или 60 дни, или да бъде с гъвкави условия и инвеститорът да може да си изиска токените по всяко време. Логично, стейкването за по-дълъг фиксиран период носи най-големи лихви. Минусът тук е, че крипто активите са заключени за съответния период и не могат да бъдат изискани при необходимост.

Токени като 99Bitcoins, който в момента предлага 705% APY за стейкване, представляват особено голям интерес за инвеститорите, тъй като потенциалът им за големи пасивни приходи е висок.

Крипто игри

Тази концепция се разраства с бързи темпове в света на криптовалутите, тъй като предлага много предимства, с които разработчиците на традиционните игри не могат да се конкурират. Тези P2E игри обикновено се изграждат в блокчейн мрежата. Това означава, че резултатите от игрите са подкрепени от смарт договори с цел справедливост и прозрачност.

Освен това, когато играчите печелят предмети в играта, те ще бъдат представени от уникално NFT, което се съхранява в блокчейна. На свой ред играчът действително ще притежава предмета в играта и ще може да го търгува на открития пазар.

Може би най-важното тук е, че P2E игрите позволяват на играчите да печелят награди. Те обикновено се изплащат под формата на крипто токена на дадената P2E игра.

Купете Pepe Unchained







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: