ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какво знаем за индийския фъстък и колко полезен е той?
Автор: Цвети Христова 15:34 / 09.01.2024Коментари (0)6520
©
Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за кашуто. Това са много вкусни ядки. Те се консумират, както в пържена, така и в сурова форма. Ядките съдържат полезни за сърцето мононенаситени мазнини. Кашуто има малко съдържание на мазнини в сравнение с останалите ядки. Около 75% от него са ненаситени мастни киселини, а от тях около 75% съдържат здравословна за сърцето киселина, която се съдържа и в зехтина.

Съдържа също така и мед, който действа като антиоксидант, а също така е полезен минерал за костите и кръвоносните съдове. Медта играе важна роля в много физиолигични процеси, включително в оползотворяването на желязото от организма, а също така елиминира  свободните радикали, участва в изграждането на костната и ставна тъкан и производството на меланин.

В кашуто има и магнезий, калий, фосфор, селен, натрий, цинк, желязо. Магнезият помага да нямаме мускулни спазми и мигренни пристъпи.

Кашуто съдържа оксалати. Поради тази причина хора, имащи проблеми с бъбреците или жлъчката, трябва да избягват приема на кашу. Имайте предвид, че някои хора могат и да проявят алергия към кашуто.

Редовната употреба на кашу помага при анемия, нормализиране на нивото на хемоглобин в кръвта. Консумацията на тези ядки помага за намаляване на нивата на холестерол в кръвта. Кашуто също така е мощен естествен афродизиак.

Регенериращите свойства на ядката ще позволят на тялото на децата да расте и да се развива по-бързо. Кашуто нормализира храносмилателната система, а също така предпазва от запек и диария.

Кашуто, известно още като индийски фъстък или индийско кашу е вид дърво от семейство смрадликови. Произхожда от Бразилия и получава последващото си разпространение, благодарение на усилията на португалски изследователи.

Ядките се съхраняват в непрозрачна опаковка, така че да няма излагане на светлина и съответно – възможност ядката да граняса. Ако ядките са изложени на пряка слънчева светлина и топлинна обработка, не се запазва качеството на продукта, тъй като той съдържа мазнини, които могат лесно да се развалят. След отваряне на опаковката е най-добре да се съхраняват на сухо и хладно място, но най-добре е в хладилник.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Зима 2024/2025 г.
Мачове между Локо и Ботев сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: