Китарни изпълнения прозвучаха в Балабановата къща и "Хиндлиян"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 11.09.2016
2214
Китарни клиники и открити уроци по китара се проведоха в дворовете на две от къщите в Стария град - Балабановата къща и "Хиндлиян" в петък и събота.

Те представляват съпътстващи мероприятия на S'cool Rock Fest, като имат за цел подкрепа, развитие и насърчаване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история - стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, както и показване на инструментални техники, представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

"Популяризирането на заниманията с музика или изкуство, под каквато и да е форма, е от съществено значение за преодоляване на напрежението и отрицателните емоции в социалния аспект на нашето съвремие и на липсата на креативност. Единствено постигането на такава среда би осигурила устойчива база, на която да се развиват вдъхновението, креативността и предприемчивостта - основни опорни точки в културното развитие", обясниха Маруся Дардова и Вяра Топузова, представители на организаторите-Сдружение с нестопанска цел "Активна подкрепа за креативност".

"Избрахме дворовете на Балабановата къща и къща "Хиндлиян", защото тези места са приятни за китарни
изпълнения, подходящи като атмосфера, дух и творческа изява на младите таланти", коментираха менторите
на младите музиканти Милен Димитров и Светлин Стайков.

S'cool Rock Fest се проведе за втори път през 2016 г. като част от Културния календар на Община Пловдив. Първото му издание е през 2011 г. на сцената на лятно кино "Орфей".

В същността си форматът представлява младежки фестивал за ученически рок групи.Инициативата цели начинаещи рок музиканти да се изявят на голямата сцена с авторска музика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Любо Киров - милионер, само данъците му са 1,5 млн. лева
Инвестиции ни носят доходи от над 150 хил. лева
Иконата на българското плуване празнува днес 60-годишен юбилей
Как да се справим с насекомите през лятото?
Пластмасовите бутилки предизвикват диабет?
Ваня Щерева за дъщеря си и хвърления флаг на България: Имам много...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).