Класически чар и модерна визия – ансамбъл Амаркорд на турне в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 23.06.2009
1445
Петима млади, талантливи и доста симпатични певци идват за концерт в Пловдив. Той ще се състои на 25 юни от 19 часа в Концертна зала. С визията на младежка поп група и с гласовете на истински класически възпитаници на Томанер хор в Лайпциг, ансамбъл Амаркорд съчетава перфектно старото с новото, ренесанса с рока, мадригалa с госпъла. Идването на петимата млади германски вокалисти, е съчетано с още едно любопитно сътрудничество - с българските фолклорни вокалистки от Ева квартет.

От строгата сериозност на григорианския хорал до изпълнения с чувство за хумор "Hit the road Jack" на Рей Чарлз, от изтънчения Френски албум до сборника с весели коледни песни, за Амаркорд като че ли няма граници в музиката. Струва си да се посети това музикално събитие, което представя класическата музика с модерна визия и чаровно чувство за хумор.

Ансамбъл Амаркорд е създаден през 1992г. в Лайпциг. Идеята за името идва от кино шедьовъра на Федерико Фелини "Амаркорд", което на местен диалект в Римини означава "помня", както и на италиански съдръжа корена на думата "обичам". И наистина няма как да не запомним и да не заобичаме ансамбъл "Амаркорд" след като чуем тяхно изпълнение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).